LG G4: Instaleaza TWRP si obtine acces ROOT Software

Ieri, 23 Iunie, am publicat un articol în care îți explicam procesul de deblocare a bootloaderului pentru LG G4 folosind prima metoda oficială oferită de cei de la LG (link). Astăzi îți voi explica cum putem profita de această metodă instalând custom recovery-ul TWRP și obținând acces ROOT pentru LG G4 H815, varianta internațională.

De ce ai nevoie?

  • un LG G4 H815 cu bootloaderul deblocat (link) și USB Debugging activat în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About phone -> Software info și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.
  • un PC cu Microsoft Windows (sdk-tools.zip conține executabile și pentru Apple Mac OS X și Linux)
  • un cablu de date de calitate, de preferat cel original (OEM)
  • driverul corect – link, selectează ACTUALIZARE SOFTWARE, descarcă și instalează LG Mobile Support Tool, pornește aplicația, conectează telefonul la calculator și selectează Instalați driverul USB.
  • Android SDK Tools – link
  • ultima variantă TWRP disponibilă în format IMG – link
  • SuperSU în format ZIP – link
  • răbdare

Instalează custom recovery-ul TWRP

1. Dezarhivează sdk-tools.zip descărcat mai sus într-un loc ușor accesibil (ex. Desktop). Transferă fișierul TWRP în format IMG în același folder astfel încât acesta să fie alături de executabilele ADB și fastboot, ca în imaginea de mai jos.

LG G4: Instaleaza TWRP si obtine acces ROOT

2. Conectează telefonul la PC folosind cablul de date. Deschide folderul sdk-tools, ține apăsată tasta SHIFT, fă click 2 (dreapta) oriunde în folder, dar nu pe vreun fișier, și selectează Open command window here. Ți se va deschide o fereastră ca cea din imaginea de de mai jos.

LG G4: Instaleaza TWRP si obtine acces ROOT

3. În fereastra deschisă mai sus tastează și execută comanda adb reboot bootloader pentru a porni telefonul în modul bootloader.

LG G4: Instaleaza TWRP si obtine acces ROOT

4. Odată ajuns în modul bootloader, în aceeași fereastră, execută comanda fastboot flash recovery twrp-2.8.7.0-h815.img înlocuind twrp-2.8.7.0-h815.img cu numele fișierului TWRP descărcat de tine, dacă este cazul. Fastboot va scrie TWRP în partiția recovery a telefonului.

LG G4: Instaleaza TWRP si obtine acces ROOT

5. Execută comanda fastboot reboot pentru a porni telefonul în modul normal.

LG G4: Instaleaza TWRP si obtine acces ROOT

În acest moment ai instalat custom recovery-ul TWRP pe telefonul tău LG G4 H815. Pentru a putea intra în modul recovery trebuie întâi să închizi telefonul. Pornește-l apăsând simultan tastele Volum + și Power.

Obține acces ROOT

1. Folosind cablul de date, transferă fișierul SuperSU în format ZIP în memoria internă a telefonului, sau descarcă-l direct pe telefon folosind browserul preferat.

2. Închide telefonul și pornește-l în modul recovery. Pentru acest lucru va trebui să apeși simultan, și să ții apăsate, tastele Volum + și Power.

3. Odată ajuns în recovery-ul TWRP alege meniul Install, localizează și selectează fișierul ZIP SuperSU și confirmă instalarea lui glisând către dreapta cursorul Swipe to Confirm Flash. După finalizarea procesului de obținere a accesului ROOT apasă butonul Reboot System pentru a porni telefonul în modul normal.

Gata! Ai reușit să obții acces ROOT. Poți confirma acest lucru folosind o aplicație din Play Store precum Root Checker.

Pentru întrebări, nelămuriri sau feedback poți folosi secțiunea de comentarii.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.