Smartphone

LG şi-a lansat noul flagship cu un procesor uşor atipic pentru un smartphone de top: Qualcomm Snapdragon 808. Acest procesor hexa-core a atras multe antipatii în întreaga lume, deoarece mulţi nu îl consideră destul de puternic pentru un device high-end precum LG G4. Şi se pare că au dreptate, cel puţin în testele de benchmark.

În primele teste sintetice realizate pe LG G4, rezultatele obţinute nu impresionează absolut deloc. În teste precum AnTuTu şi GFXBench, LG G4 se uită cu invidie la smartphone-uri precum Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy Note 4 şi HTC One M9 şi se luptă de la egal la egal cu device-uri precum Huawei P8 sau Meizu MX4. În aceste teste ce măsoară în special performanţa grafică şi de sistem, LG G4 poate fi încadrat mai mult spre graniţa dintre midrange şi high-end.

antutu

gfx

gfx 2

În rapoartele Vellamo Metal sau Basemark OS 2, teste ce analizează performanţa procesorului, LG G4 se descurcă mai bine, apropiindu-se foarte mult de performanţele Exynos 7420 şi depăşind relativ uşor rezultatele procesorului Snapdragon 810.

vellamo

basemark

Ca o scurtă concluzie în urma testelor sintetice, LG G4 nu este un device cu hardware de top, existând chiar şanse să se chinuie destul de mult în jocurile 3D complexe. Adreno 418 a obţinut rezultate cam de două ori mai slabe decât Adreno 430, lucru destul de dezamăgitor. Cu toate acestea, LG G4 este un smartphone cu display şi cameră foto formidabile, iar procesorul actual a fost optimizat pentru a se descurca excelent în condiţii normale de utilizare.

Sursa: phonearena.com

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.