LG și Samsung sunt companiile sud-coreene cu cel mai mare impact în industria de telefoane mobile. Cu mențiunea că LG își dorește mult să ajungă din urmă pe vărul său cu mai mare priză / marketshare la nivel global.

Ambele telefoane au debutat în cadrul MWC Barcelona 2016, doar că Samsung a făcut un show din asta și într-un context ușor colateral l-a adus pe scenă pe Mark Zuckerbeg plus peste 5000 de jurnaliști, iar LG a avut o prezență mai modestă, vorbim și de bugete de marketing diferite. Samsung este no. 1 la nivel global pe telefoane mobile, no. 1 și în ce privește smartphone-urile Android premium, iar LG un outsider ce speră la mai bine.

De aici și riscula pe care LG și l-a asumat la LG G5, smartphone ce nu mai are nici legătură la capitolul design cu LG G2, LG G3 și LG G4, sistem dual de camere principale cu senzor crop și senzor wide + slot amovibil pentru bateria de 2800 mAh și posibilitatea de a conecta module separate pentru un plus de versatilitate.

LG-G5-vs-Samsung-GALAXY-S7 (17)

Samsung pe de altă parte a păstrat designul lui GALAXY S6, dar a adăugat rezistență la contactul cu apa și praful, slot pentru cardurile microSD, baterie mai mare, un nou procesor dezvoltat intern. Ei au perfecționat rețeta succesului, au avut o muncă mai ușoară față de LG.

În materialul de față vă propun să trecem în revistă cele două telefoane pe diverse capitole cheie: specificații, design, sistem de operare și interfață grafică, cameră foto și video, teste de benchmark, autonomie și preț. LG G5 l-am testat prin programul Orange Smartphone Tester, iar Samsung GALAXY S7 l-am primit de la Samsung România.

Specificații

specificatii-LG-G5-Samsung-GALAXY-S7

*Versiune ajunsă și la testul nostru.

Design

LG-G5-vs-Samsung-GALAXY-S7 (18)

Aș fi fost înclinat să las galeria de imagini să vorbească de la sine, dar mă încumet să aduc câteva impresii. Samsung GALAXY S7 are sticlă pe față și spate, cameră ce se profilează puțin dincolo de linia generală a smartphone-ului, cititor de amprentă încadrat în tasta fizică + controale de tip capacitiv vs LG G5 ce mizează pe o carcasă metalică ce oferă acces la bateria încorporată, taste de control de tip touch buttons ce merg a fi configurate în funcție de dorințele utilizatorului, raport display / corp sub cel al lui Samsung GALAXY S7.

Alertă – opinie personală – prefer Samsung GALAXY S7 pentru că arată a telefon mai bine închegat, fabricat cu mai multă atenție la detalii, din materiale de mai bună calitate, iar rezistența la contactul cu apa și praful le consider a fi de implementat pe orice smartphone mid-range sau de top. Apa este unul dintre motivele pentru care un smartphone ajunge în service, pe lângă display-ul spart și modificări inoportune la nivel software.

LG-ul are o muchie argintie foarte îngustă, ce dorește a puncta la capitolul eleganță, dar plasticul se exfoliază în timp. Conexiunea dintre slotul amovibil ce încorporează baza telefonului și restul terminalului nu este perfectă și o distanță vizibilă rămâne la vedere, în partea spate. S-ar putea să fie o problemă doar pe sample-ul de pre-producție ajuns la test.

Ecran și sunet;

IPS de 5.3 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli vs Super AMOLED de 5.1 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, ambele protejate cu sticlă Corning Gorilla Glass 4. Sunt ecrane de foarte bună calitate, dar cel pus pe GALAXY S7 se individualizează de la mare distanță față de LG. Afișează culori plăcute, unghi mai larg de vizualizare, se descurcă mai bine și sub acțiunea razelor de soare.

LG-G5-vs-Samsung-GALAXY-S7 (19)

Sunetul provine în ambele situații, de la un speaker poziționat la bază. LG-ul se aude puțin mai tare, cu un bass mai pronunțat. Samsung compensează printr-un sound calibrat corect, fără un bass care să se individualizeze. Jack-ul de 3.5 mm la LG îl găsiți în partea superioară, la Samsung pus la bază, reglarea volumului din lateral stânga, atât pentru LG cât și pentru Samsung. Pe jack-ul de 3.5 mm aș spune că LG-ul aduce o intensitate mai mare, cu bass din plin, GALAXY S7 mizează pe o reproducere clară a întregului spectru.

Hardware, sistem de operare și aplicații;

LG-G5-vs-Samsung-GALAXY-S7 (10)

Ar fi fost interesant dacă la Samsung aș fi prins versiunea cu Snapdragon 820 și Adreno 530, exact ceea ce găsim pe LG. Aș fi putut spune că este o comparație ideală. Așa trebuie să vă mulțumiți cu o comparație între Exynos-ul octa-core de pe S7 și procesorul Qualcomm menționat de pe LG G5. Ambele acompaniate de 4 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare + slot pentru cardurile microSD de până la 200 GB.

Samsung-ul are o răcire internă ce ajută la un plus de performanță. Telefonul se încălzește, dar se și răcește rapid. LG-ul mi s-a părut mai stabil în ce privește temperatura de pe spatele său, mai greu să-l faci a se încălzi față de Samsung. Hardware-ul oferă multă putere de procesare, nicio aplicație sau joc din Google Play nu le pune la lucru în mod real.

Cele două terminale rulează Android 6.0 Marshmallow cu LG Optimus UX sau TouchWiz, interfețe grafice dezvoltate intern de fiecare companiei. Aș spune că interfața Samsung mi s-a părut a fi mai user friendly, mă refer la partea de setări, dar și cu o viteză de răspuns superioară față de LG G5. Ambele telefoane aduc destule servicii preinstalate, mai multe la LG vs Samsung ce în timp și-a mai redus din capitolul bloatware.

Sunt sprintene în browsing, impecabile la capitolul redare video, chiar și pentru conținut la rezoluție 4K. Mai avem de așteptat până când dezvoltatori de aplicații vor reuși să pună în valoare ce oferă LG și Samsung pe G5 și GALAXY S7.

Teste de benchmark**;

Pentru cei pasionați, rezultatele vorbesc de la sine.

teste-benchmark-LG-G5-vs-Samsung-GALAXY-S7

**Precizare – testele sunt rulate fix în ordinea de mai sus, unul după altul, fără a avea un timp de așteptare între ele. 

Cameră foto și video;

LG-G5-vs-Samsung-GALAXY-S7 (20)

La camera video este un câștigător clar – Samsung GALAXY S7, LG G5-ul la mare distanță față de S7 la acest capitol. Pe partea de fotografie, LG G5-ul se descurcă mai bine pe întuneric total, un LED flash mai bine calibrat, are și un plus de versatilitate – 8 Megapixeli wide și 16 Megapixeli clasic. Pe de altă parte în situațiile low light, LG G5-ul se apropie de GALAXY S7 ca și calitate oferită, cu limitările de rigoare specifice unui smartphone cu senzor de câțiva milimetri.

Am un articol unde puteți studia imaginile în detaliu:

LG G5 vs Samsung GALAXY S7, Huawei P9 și iPhone 6S într-un test al fotografiilor făcute în condiții diverse;

Important de precizat, LG-ul se descurcă bine spre foarte bine la capitolul fotografie, dar puțin în spatele lui S7 ce livrează fotografii la un nivel ușor superior. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, parcurgeți galeria din linkul pus mai sus cu câteva rânduri.

Autonomie

LG-G5-vs-Samsung-GALAXY-S7 (22)

Avem un test pe Gadget.ro – luminozitate la maxim, redare a playlistului Unboxing de pe canalul nostru de YouTube pe conexiune Wi-Fi.

LG G5 – 5 ore și 33 de minute;

Samsung GALAXY S7 – 11 ore și 6 minute;

LG-ul folosit în regim intensiv are nevoie de reîncărcare după trei sferturi de zi, Samsung-ul în aceeași modalitate de utilizare te duce de dimineața până seara, fără a intra în zona roșie / sub 15%.

Preț

Samsung GALAXY S7 costă peste 3000 de lei, iar LG G5 s-ar putea să se oprească în jurul a 2500 – 2600 lei. Nu pot să trag concluzii pe aici, pentru că LG-ul nu a fost listat oficial de către vreun magazin online sau operator telecom.

Concluzii

LG-G5-vs-Samsung-GALAXY-S7 (21)

Samsung GALAXY S7 este un smartphone superior lui LG G5 la capitole precum designul, display-ul, camera foto și video, autonomia. LG-ul se laudă cu mai multă polivalență, versatilitate și un posibil cost de comercializare mai prietenos cu buzunarul: smartphone cu caracter modular, cameră duală, corp metalic fără sticlă pe spate.

Sunt sigur că fiecare dintre voi are favoritul său și putem dezbate pe argumente, care dintre cele două telefoane merită a fi pe primul loc în topurile făcute pentru anul în curs.

Ce ați alege între LG G5 și Samsung GALAXY S7?

Galerie de imagini cu LG G5 și Samsung GALAXY S7

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.