LG

LG a început să producă în 2011 o sumă de telefoane interesante. Mă refer aici la LG Optimus 2X, LG Optimus 3D și single core-ul Optimus Black de care vă vorbesc în rândurile de mai jos. Telefonul a primit deja un scurt unboxing și primele impresii – aici.

1. Design și ecran

LG a reușit să creioneze un telefon subțire, ușor și cu un design plăcut fără să fac rabat de calitate. Culoarea aleasă este negru, dar a apărut între timp și Optimus White care în opinia mea este cel mai frumos telefon cu această nuanță de culoare world wide depășind chiar și mult așteptatul iPhone 4 alb.

 Minimalisul este regăsit și în dispunerea butoanelor de pe lateral. Au fost concentrate în partea superioară unde dați de jackul de 3.5 mm, portul micrUSB, butonul pentru pornirea și oprirea telefonului cât și pentru blocarea/deblocarea rapidă a ecranului. Pe lateral stânga dați de tastele pentru reglarea rapidă a volumului și un buton G miraculos util în browsing cât și în unele jocuri.

Camera de 5 Megapixeli dispusă pe spate este însoțită de un led flash. Tot acolo spre baza handsetului se află difuzorul. Camera frontală uimește prin numărul de megapixeli afișați – 2. Sunt puține telefoane Android cu o cameră frontală atât de puternică. Carcasa se deschid relativ ușor. Deși este fabricată din plastic nu scârțâie atunci când îl țineți în mână. Acolo dați de slotul pentru cartela SIM și pentru cardul microSD de până la 32 GB. Din fabrică vine cu un microSD de 2 GB. Bateria de 1.500 mAh este fabricată în China, iar telefonul este manufacturat în Coreea de Sud.

Capacul bateriei se închide foarte ușor.

Ecranul beneficiază de tehnologia IPS LCD. Vorbim de cel mai luminos display ce poate fi integrat în acest moment pe un telefon mobil depășind și retina display de pe iPhone 4. Rezoluția este de 480×800 pixeli și 16 milioane culori. Ecranul se vede superb în cameră, dar suferă efectul de oglindă când ieșiți afară în lumina puternică a soarelui. Oricum veți putea parcurge relativ lejer informațiile afișate.

2. Hardware

LG Optimus Black este motorizat de un procesor Cortex- A8 tactat la 1 GHz, 512 MB RAM, 2 GB spațiu de stocare, microSD de până la 32 GB. Acceleratorul grafic este PowerVR SGX530 GPU (regăsit și pe Nokia N9). În testul făcut cu aplicația Quadrant a scos 1.152 de puncte depășind cu mult etalonul Samsung Galaxy S.

3. Sistem de operare

Vine cu Android 2.2 FroYo și este promisă trecerea la Android 2.3 Gingerbread. T-Mobile G2x a primit de curând această nouă versiune software, iar LG Optimus One are 2.3.3 de săptămâni bune. LG și-a ținut promisiunile și a făcut portarea la cel mai nou software al sistemului de operare mobil de la Google. Am rulat o sumă de aplicații din Android Market și nu am întâmpinat probleme. Se descurcă foarte bine și în browsing.

Telefonul operă 7 pagini în ecranul de Home ce pot fi customizate cu aplicațiile preferate.

[nggallery id=111]

4. Conectivitate

Lipsește doar un port HDMI. În rest LG Optimus Black aduce: 3G cu viteze de download de până la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g/n, microUSB, jack de 3.5 mm. Wi-Fi hotspot, DLNA, GPS, Wi-Fi direct. Calitatea convorbirilor este ok și nici nu a dat dovada că ar pierde semnalul dacă este ținut într-un anumit mod.

5. Cameră foto/video

Înainte de a lăsa mostrele foto/video să vorbească de la sine menționez că are o cameră foto cu senzor de 5 Megapixeli cu led flash și cameră secundară de 2 Megapixeli – unul dintre primele telefoane Android din lume cu un senzor de 2 Megapixeli. Filmează HD la 30 fps.

[nggallery id=110]

httpvh://www.youtube.com/watch?v=YjDqaZpyqGo

httpvh://www.youtube.com/watch?v=TYQgSTU7fO4

6. Autonomie

Mi-a făcut impresia că bateria de 1.500 mAh are un consum mai bine gestionat al bateriei față de alte telefoane cu display de 4 inch și sistem de operare Android. Am aici în vedere pe Samsung Galaxy S. Cu setările de luminozitate la maxim și utilizare îndelungată via wi-fi a rezistat în jur de 12 ore. Cu o utilizare moderată ajunge la 2  – 3 zile ceea ce cred că este bine.

7. Concluzii și preț

LG Optimus Black reprezintă o alegere interesantă. Este cu siguranță unul dintre cele mai bune telefoane single core din piață cu un display excelent și un preț de achiziție ce poate fi considerat best buy dacă știți să alegeți magazinul online. Orange îl are în ofertă cu un preț în jurul a 80 de euro și detalii pe site-ul operatorului de telefonie mobilă.

Acest articol participă și la o campanie a quickmobile.ro inițiată alături de Blogal Initiative. Puteți achiziționa telefonul LG Optimus Black de la 1.529 lei.

[nggallery id=109]

Categorii: lgreviews
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.