Software

Fratele mai mic al celebrului LG G2 a stat foarte mult în umbră în ceea ce priveşte update-urile de soft, fiind blocat încă de la lansare la versiunea Android 4.1.2 Jelly Bean. Se pare că sud-coreeni de la LG vor sări peste etapele intermediare şi vor furniza celor care deţin smartphone-ul LG Optimus G (review) direct ultima versiune a sistemului de operare Android.

Astfel, de la vară (nu ştim exact luna) LG a confirmat faptul că LG Optimus G va primi update pentru versiunea Android 4.4.2 KitKat, versiuni ce va aduce aproximativ aceleaşi îmbunătăţiri precum cele prezente pe LG G2. LG Optimus G este un smartphone încă destul de bun, care face faţă cu brio tuturor aplicaţiilor existente la ora actuală în Google Play. Acest lucru arată încă o data faptul că dezvoltarea hardware a telefoanelor este cu mult mai rapidă decât cea software.

Personal consider smartphone-urile din categoria “G” al celor de la LG un pariu riscant al acestora, deoarece în proporţie de 90% sunt identice cu cele din seria Nexus realizată în colaborare cu cei de la Google. De ce pariu riscant? Ştim cu toţii că Google oferă update imediat device-urilor din seria Nexus pe o perioadă mai lungă decât o fac producătorii obişnuiţi (mulţi preferă să nu facă update-uri pentru a forţa mâna utilizatorilor să treacă la terminale mai noi). În condiţiile în care LG Optimus G arată aproape identic cu Nexus 4, iar LG G2 seamănă cu Nexus 5, cei de la LG nu vor avea nicio scuză în cazul în care Google va oferi update la noile versiuni Android telefoanelor din seria Nexus, iar ei se vor opri la o versiune mai veche pe terminalele din seria “G”.

LG-Optimus-G-12-630x420

Sursa: sfr.fr

Categorii: androidlg

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.