Ne-a sosit la review și LG Pocket Photo, o imprimantă mobilă. Prețul de achiziție se ridică la 700 lei și primele date referitoare la device-ul LG le-ați avut extrase din comunicatul de PR. LG are curaj când importă micuța imprimantă pe plan local. Țara noastră este o piață emergentă și costurile de achiziție pentru LG Pocket Photo vor fi cele care vor transforma micuțul gadget într-un echipament cu o nișă restrânsă.
Ce spune Bumseop Lee, președinte al LG Electronics România, despre LG Pocket Photo:
“Fotografiile printate au un anumit stil şi farmec pe care fotografiile digitale nu îl pot surprinde. Indiferent dacă vor să păstreze o fotografie în portofel sau să o adauge într-un album sau intr-un jurnal personal, LG le permite consumatorilor să se bucure oricând de imaginile făcute cu smartphone-ul lor.”
Câteva specificații legate de LG Pocket Photo:
Imprimantă Date tehnice |
LG Pocket Photo |
Rezoluție maximă a imaginilor |
1224×640 pixeli |
Detalii legate de printare |
40 secunde / imagine, imaginile să fie în format JPEG |
Conectivitate |
NFC, bluetooth, microUSB, USB 2.0 |
Baterie |
500 mAh și ar oferi autonomie de cca 1.5h |
Greutate |
212 gr. |
Grosime |
24 mm |
Design
În cutie dați de imprimantă, manual de instrucțiuni, cablu microUSB – USB 2.0 și încărcător. Ultimele două sunt pe alb. Imprimantă este destul de compactă, o cuprinzi cu palma. Are un fel de tipar pe carcasă. Albul și argintiul sunt culorile utilizate în mare parte. Dă impresia de device din categoria premium și nici nu se putea altfel luând în considerare prețul.
httpvh://youtu.be/EOsPSNgJc6U
Nu știu dacă primiți și hârtia în același timp cu imprimanta. LG ne-a trimis și hârtia respectivă. S-ar putea să fie nevoie să o achiziționați separat. Elementele de conectivitate sunt dipuse pe lateral.
LG Pocket Photo este un device micuț, nici nu zici că ai de a face cu o imprimantă când o vezi pentru prima dată, te atrage și vrei să o pui la treabă să vezi ce știe să facă.
Tehnologie
Dimensiunile fotografiilor sunt de 5.1×7.6 cm sau 2 x 3 inch. Poți insera și un QR code pe imagine. Folosește printarea fără cerneală de la ZINK. Nu aveți nevoie de cartușe de cerneală. Ai nevoie de o hârtie specială, iar printarea se face prin căldură. Hârtia ZINK 2.0 preia schimbările de culoare.
Fotografiile obținute cu ajutorul hârtiei ZINK 2.0 promit o conservare în timp a imaginilor și mai puțină întindere a culorii față de procesul tradițional de printare.
Ce concluzii tragem de aici?
Nu ai nevoie de cartușe de cerneală pentru a imprima fotografiile. Hârtia ZINK 2.0 face totul.
Utilizare
Conexiunea între smartphone / tabletă / laptop și imprimanta LG Pocket Photo se poate face prin NFC sau bluetooth. Pornirea lui LG Pocket Photo se face prin apăsarea butonului de Power din lateral, trebuie menținut pentru câteva secunde. Nu cred că este nevoie să detaliez cum le conectați via NFC sau bluetooth. Sunt procese destul de simple și ușor de parcurs.
Activezi NFC-ul. Atingi smartphone-ul de punctul pe care scrie NFC pe imprimantă. Te va pune să descarci aplicația LG Pocket Photo din Google Play. Pornești aplicația, alegi imaginea care dorești a fi imprimată și gata. Ai o listă de opțiuni în aplicația respectivă. Se oferă posibilitatea de a edita fotografiile înainte de printare, share în social media. Vedeți despre ce este vorba în capturile de ecran / screenshots de mai jos:
Fotografiile sunt micuțe. Aș zice că se pretează în mod deosebit pentru cărțile de vizită cu QR code încorporat sau pentru invitațiile personalizate.
Conectivitate
Dați de butonul de power în partea stângă, tag-ul NFC la vedere pe partea frontală, fotografiile ies pe la bază și hârtia trebuie pusă prin partea superioară, pe lateral. În lateral dreapta sunt o protecție din plastic dați de porturile microUSB și USB 2.0. Primul are rol în încărcarea acumulatorului încorporat.
Autonomie
Nu are vreun led sau indicator al bateriei. Am scos peste 20 de fotografii și nu mi-a arătat că ar trebuie să reîncarc. Am observat că intră destul de repede în stand-by.
Concluzii
LG Pocket Photo este un device interesant, de nișă și cu un public restrâns pe plan local. Am punctat care sunt elementele PRO și CONTRA.
PRO
– tehnologie fără cartușe de cerneală, ai nevoie doar să achiziționezi hârtie ZINK 2.0;
– imprimantă compactă ce intră cu ușurință și în buzunarul unei jachete;
– conexiune facilă cu smartphone / tabletă / laptop prin bluetooth, NFC cât și cu o memorie flash pe USB 2.0;
– posibilitatea de a printa un QR code din aplicația dedicată.
CONTRA
– preț;
– fotografii micuțe.
httpvh://youtu.be/YydnDSoVhHE