Televizoare

LG Display a declarat că fabrica din China urmează a deveni funcțională din august. Este o investiție importantă a companiei sud-coreene – 4.2 miliarde dolari.

Fabrica din Guangzhou urmează să dubleze producția de substraturi pentru panelurile OLED utilizate în televizoare (60.000 de substraturi pe prima linie de producție, iar producția lunară ar fi în jurul a 130.000).

LG Display a anunțat la mijlocul lui 2017 că are în plan să deschidă o fabrică în China. A avut nevoie de 1 an spre a obține aprobările necesare din partea oficialităților chineze și sud-coreene. Le-a mai trebuit un an spre a ridica facilitatea propriu-zisă. Au în plan să deschidă și o a doua linie de producție.

De ce au construit o fabrică în China?

  1. Salariile mai mici față de Coreea de Sud;
  2. Subvențiile primite de la guvernul chinez;
  3. Evită scandalul diplomatic ce se profilează între Coreea de Sud și Japonia, scandal ce ar putea duce la oprirea producției de display-uri OLED în Coreea.

Teoretic, după o astfel de mutare ar trebui ca televizoarele LG cu ecran OLED să devină ceva mai ieftine, cel puțin pe termen mediu și lung.

Sursa: AnandTech.com

Tag-uri: LGOLED

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.