Software

Rockchip este un jucător chinez de pe piața de procesoare, la un moment dat erau la concurență cu MediaTek pe segmentul low-cost. Rockchip s-a axat pe tablete și a pierdut boomul generat de telefoanele Android. 

Light Work OS este un Android 5.1 Lollipop cu o interfață ce amintește direct de Windows 7. Are Start Meniu, Taskbar și permite aplicațiilor să ruleze într-o fereastră customizabilă. Mă rog, nu cred că are compatibilitate cu toate aplicațiile din Google Play.

Prima tabletă cu Light Work OS urmează a Pipo P9 (display de 10.1 inch cu rezoluție 1920×1200 pixeli, procesor Rockchip RK3288, 2 GB RAM și 32 GB spațiu de stocare). Am înțeles că pe lângă Light Work OS, Pipo P9 permite și utilizarea lui Android 5.1 Lollipop cu interfața nativă.

Nu am idee ce succes poate avea Light Work OS în contextul în care tablete cu Windows 8.1 / Windows 10 vin la prețuri destul de avantajoase. Totuși, consider că Rockchip face un exercițiu de stil interesant.

Sursa: Mikecanex.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.