Software

Veste bună pentru cei ce sunt pasionați de Linux și doresc să ruleze distribuția Ubuntu 16.04 de la GALAXY S8-ul conectat prin Samsung DeX. 

Mai întâi haideți să urmărim un clip adus de către compania sud-coreeană:

Proiectul se numește Linux on Galaxy. În materialul video observați că au reușit să aducă posibilitatea de a face trecerea de la Android într-o interfață desktop spre Ubuntu 16.04 cu toate funcțiile active.

Presupun că vor putea fi rulate și alte distribuții de Linux, nu doar Ubuntu. Posibilitățile sunt nelimitate și mă aștept ca Samsung să încerce a folosi puterea de procesare din telefoanele sale spre a transforma smartphone-ul și într-un desktop PC, la nevoie.

Update: Va putea fi instalat și pe GALAXY S8 și Note8. Orice smartphone Samsung compatibil cu DeX. 

Sursa: Liliputing.com

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.