Accesorii inteligente

De obicei căştile in-ear vin la pachet cu acele membrane externe în trei dimensiuni: S, M şi L. Acestea acoperă mare parte din formele urechilor utilizatorilor, însă chiar şi aşa de cele mai multe ori nu sunt comode pentru că nu se potrivesc perfect.

Se pare că Logitech a găsit soluţia ideală la această problemă: Logitech Ultimate Ears Fits. Aceste căşti wireless vin cu un fel de kit de mulare după forma interioară a urechii. Tehnologia se numeşte Lightform şi functionează astfel: membrane externă este realizată dintr-un soi de gel special care la prima introducere în ureche se mulează dupa forma urechilor utilizatorului. Se vor forma astfel contururi unice ale membranelor, contururi care se vor întări dupa aproximativ 60 de secunde, timp în care LED-urile interne pulsează lumină ce ajută la întărirea gelului (întreg procesul este demarat prin intermediul aplicaţiei UE Fits ce va fi instalată anterior pe un smartphone).

Avantajele oferite de Logitech Ultimate Ears Fits sunt multiple: confort în utilizare, blocare pasivă a sunetului ambiental, fără senzaţie de presiune în ureche etc. Există totuşi şi un mic dezavantaj şi anume că aceste căşti nu vor putea fi purtate de alţi utilizatori (sau vor putea, dar vor fi foarte incomode).

Logitech Ultimate Ears Fits vin cu suport pentru codecurile SBC, AAC, Apt-X Bluetooth, oferă o autonomie de până la 8 ore (20 de ore împreună cu cutie de încărcare), sunt rezistente la picături de apă (transpiraţie) şi costă 199 dolari (detalii aici).