Software

Google prezintă lunar statistica cu privire la procentele fiecărei versiuni ale sistemului de operare Android. Pentru luna septembrie avem o evoluţie a versiunii Lollipop (aici includem atât 5.0, cât şi 5.1) care a ajuns să fie prezent în 21% dintre device-urile ce utilizează sistemul de operare Google. Această evoluţie este una firească în condiţiile în care 90-95% dintre terminalele lansate anul acesta au fost prezentate cu Android Lollipop.

În continuare cele mai multe procente sunt deţinute de Android 4.4 KitKat (39.2%) şi Android Jelly Bean (31.8%), iar ca surpriză am putea menţiona faptul că încă mai există device-uri cu Android 2.2 Froyo (0.2%). Spun acest lucru deoarece au trecut mai bine de 5 ani de la prezentarea oficială a acestei versiuni.

septembrie

În aceste statistici nu şi-a făcut încă apariţia Android 6.0 Marshmallow, iar ca o concluzie personală aş putea spune că o versiune a sistemului de operare Android ajunge la maturitate în aproximativ 2 ani de la lansare. Există în continuare loc de creştere pentru Android Lollipop, iar în următoarele luni sper să apară în rapoarte şi ultima versiune prezentată anul acesta.

Voi ce versiune Android utilizaţi pe device-urile voastre?

Sursa: developer.android.com

Categorii: android

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.