Diverse

Nu ştiu ce se întâmplă cu companiile deţinute de statul român în ultimele luni, însă acestea au intra din senin în febra digitalizării (foarte probabil această accelerare are legătură cu pandemia). Bănuiesc că aţi observat numeroasele articole despre Poşta Română, însă nici Loteria Română nu se lasă mai prejos.

Dacă în urmă cu aproape o lună aflam că Loteria România a anunţat semnarea unui contract cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, contract al cărui principal obiectiv este acela de a dezvolta o platformă informatică de comercializare a jocurilor loteristice online, acum descoperim că Loteria Română vrea să introducă plata cu cardul în toate cele 910 agenţii din ţară.

Pentru a implementa acest lucru Loteria Română a iniţiat o licitaţie pentru achiziţionarea de servicii de acceptare a plăților cu cardul bancar prin intermediul POS-urilor. Contractul este estimat la 1.64 milioane lei fără TVA şi ar urma să fie valabil pentru o perioadă de 2 ani. În acest moment Loteria Română permite plata cu cardul doar în agenţiile din Bucureşti şi Braşov.

În plus, prin implementarea plăţii cu cardul Loteria Română va diminua şi costurile ridicate ale colectării numerarului din agenții.

Sursa: profit.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.