Retelistica

Să stiți că am adăugat semnul de întrebare cu un scop precis și de aici și statul în coadă pentru ideile ce stau la baza articolului pe care-l citiți. Nu am confirmare oficială din nicio parte, știu doar că dis-de-dimineață pe 5 septembrie sunt organizate evenimente în paralel din partea Orange și Vodafone. 

Nu cred că ar fi făcut prezentarea în același timp dacă era vorba de noua oferta de abonamente, cel mai probabil – Orange și Vodafone doresc să iasă în față cu o noutate tehnologică. Ambele companii au spectru 4G în portofoliu, Orange a ieșit în față cu teste pentru LTE-A din primăvara lui 2016.

LTE-A reprezintă o evoluție a standardului LTE și vitezele atinse trec de pragul a 300 Mbps. Pentru a atinge 300 Mbps este nevoie de agregarea a două benzi din spectru, prin LTE-A se agregă trei benzi și se depășește valoarea menționată – de aici un teoretic 450 Mbps. Pe termen lung s-ar putea să vedem agregarea a 5 benzi și viteze de 1 Gbps – 4.5G ( Orange a făcut un astfel de test în urmă cu puțin timp).

Cititorul nostru din SUA ne-a atras atenția că Verizon a adus LTE-A. Anunțurile pe care le așteptăm pe 5 septembrie s-ar încadra în această linie.

Ce telefoane* sunt compatibile cu LTE-A?

  • iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6S Plus, iPhone 5 SE, iPad Pro, iPad Pro 9.7, iPad Air 2, iPad Mini 4;
  • BlackBerry Priv;
  • HTC 10, HTC One M9, HTC One A9, HTC Desire 626;
  • Huawei Mate 8, Huawei Mate S, Huawei Ascend Mate 7, Huawei Honor 6,
  • Google Nexus 6P, Google Nexus 5X;
  • LG V10, LG G4, LG G Flex 2, LG G5;
  • Microsoft Lumia 950 și Lumia 950 XL;
  • Motorola Nexus 6, Moto X Style, Moto Z Force Droid, Moto Z Droid, Motorola Droid Turbo 2, Motorola Droid Turbo;
  • Samsung GALAXY S6, GALAXY S6 Edge, GALAXY S6 Edge Plus, GALAXY S7, GALAXY S7 Edge, GALAXY Tab S2, GALAXT Tab E 8.0, GALAXY Note 7, GALAXY Alpha, GALAXY Note 5;
  • Sony Xperia Z3 Plus, Sony Xperia Z5 Compact, Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z5 Premium.

*Am ales câteva dintre cele mai cunoscute modele.

Repet, articolul este încadrat în secțiunea: Bursa zvonurilor, toate detaliile pe 5 septembrie.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.