Nu știu ce se întâmplă prin sediul Apple din Cupertino, dar prin noua generație de MacBook Air au reușit să vină cu un produs ce la prima vedere impresionează printr-un hardware mai puternic, o tastatură mai bună și un preț de pornire mai mic. O combinație ce nu ne-a fost servită de prea multe ori de către gigantul american.

În SUA, prețurile pentru MacBook Air pornesc în configurația de bază de la 1000 dolari față de 1200 la MacBook Air 2018. Configurația de început pentru MacBook Air 2020 mizează pe un procesor Intel Core i3 de tip dual-core la 1.1 GHz ce urcă cu Turbo Boost la 3.2 GHz. Stocarea de tip SSD este de 256 GB și în funcție de buget ajunge până la 2 TB. Generația 2018 în ediția de bază avea SSD de 128 GB, au dublat cantitatea.

Renunță la tastatura de tip butterfly ce a fost intens criticată și mizează pe o soluție cumva tradițională – tastatură cu mecanism tip foarfecă prin care butonul este conectat la tastatură prin două bucăți de plastic. Veste bună și aici (cursa tastelor ar fi de 1 mm, iar senzorul de lumină ambientală reglează intensitatea tastelor iluminate astfel încât să nu deranjeze vizual la utilizarea în spații întunecate).

Noua linie MacBook Air poate fi configurată cu procesoare Intel Core i5 sau i7. Performanțele ar fi dublate la nivel de CPU și cu îmbunătățite cu 80% pe partea de GPU (au făcut comparațiile cu Intel Core i5 de tip dual-core + Intel UHD Graphics 617 din precedenta generație).

Caracasa este fabricată dintr-un aliaj de aluminiu, cântărește 1.29 kg și atinge 16.1 mm în cel mai gros punct. Bateria de 49.9Wh ar oferi până la 11 ore de autonomie (browsing web via Wi-Fi). Se încarcă prin unul din cele două porturi Thunderbolt 3 (alimentarea se face la 30W). Au pus și un jack de 3.5 mm. Sunt trei variante de culoare: Auriu, Space Gray și Argintiu. În SUA cei ce sunt studenți pot obține un discount de 100 dolari.

Singura explicație pentru MacBook Air-ul mai ieftin și mai bun? Probabil, concurența a devenit din ce în ce mai puternică și Apple simte nevoia să iasă în față cu un produs competitiv.

Sursa: Apple.com

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.