Accesorii inteligente

MacBook Pro de 16 inch este cel mai puternic notebook din oferta Apple. Este un produs ce s-a lăsat așteptat și ne arată că brandul american este atent în cele din urmă la feedback-ul primit din piață.

Specificații MacBook Pro de 16 inch:

  • display Retina de 16 inch cu rezoluție 3072 x 1920 pixeli, 226 ppi, luminozitate de până la 500 nits și acoperă spectrul DCI-P3 în proporție de 100%;
  •  tastatură Magic cu o cursă de 1 mm, mecanism tip foarfece și tastă fizică pentru funcția Escape + Touch Bar + senzorul Touch ID;
  • procesoare Intel Core de generația a 9-a cu 6 sau 8 nuclee, plăci grafice AMD Radeon Pro 5300M sau 5500M cu 4 GB memorie VRAM dedicată și upgrade posibil până la 8 GB. Configurația de bază pornește cu 16 GB memorie RAM de tip DDR4 și SSD de 512 GB, se ajunge până la 64 GB RAM și stocare SSD de până la 8 TB (cel mai mare update de SSD costă 2000 de dolari de sine stătător);
  • baterie de 100Wh (cea mai mare baterie de pe un MacBook și cel mai mare acumulator ce-l poți lua în avion, recunosc că nu știam de această limitare), 11 ore de autonomie în browsing web, încărcător de 96W în pachet cu cablu de 2 metri pe USB Type-C.

Configurația de bază pleacă de la 2400 dolari în SUA. În funcție de procesor, memoria RAM și VRAM-ul dedicat plăcii video, spațiul de stocare se ajunge până la un maxim teoretic de 6100 dolari.

Sporul de performanță în DaVinci Resolve ar fi de 80%, de 60% în jocuri precum Fortnite – comparație făcută cu MacBook Pro-ul de 15 inch.

Sursa: Apple.com

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.