Diverse

În cadrul unei întâlniri a Parlamentului European ce a avut loc pe 14 martie, eurodeputaţii au solicitat Rusiei să returneze tezaurul furat României. În cadrul aceleiaşi întâlniri a fost luată decizia ca ţara nostră să fie sprijinită necondiţionat în acest demers de către instituţiile europene abilitate.

La câteva ore după ce această informaţie a fost mediatiazată puternic, grupul de hackeri ruşi NoName057 a realizat o serie de atacuri de tip DDoS asupră mai multor bănci şi instituţii publice din România. În cursul zilei de ieri, site-urile unor bănci (Banca Transilvania, BCR şi Alpha Bank) au avut dificultăţi de funcţionare în contextul acestor atacuri masive ale hackerilor ruşi.

Informaţia a fost confirmată oficial de către Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: „În ultimele două zile s-au înregistrat la nivel naţional atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) îndreptate împotriva unor organizaţii din sectorul financiar-bancar, cât şi asupra unor instituţii publice din România. Echipa DNSC este constant în contact cu organizaţiile ţintite de aceste atacuri pentru a oferi suportul necesar.”

Conform celor de la Microsoft, „un atac DDoS vizează site-urile web și serverele, întrerupând serviciile de rețea în încercarea de a epuiza resursele unei aplicații. Infractorii din spatele acestor atacuri inundă un site cu trafic anormal, ducând la o funcționalitate slabă a site-ului web sau trimițându-l complet offline. Aceste tipuri de atacuri sunt în creștere.

Atacurile DDoS sunt ample și vizează tot felul de domenii și dimensiuni de companii din întreaga lume. Anumite domenii, cum ar fi jocurile, comerțul electronic și telecomunicațiile, sunt vizate mai mult decât altele. Atacurile DDoS sunt unele dintre cele mai comune amenințări cibernetice și vă pot compromite firma, securitatea online, vânzările și reputația.”

Sursa: profit.ro