Software

Google a creat ceva agitaţie astăzi pe forumuri, bloguri sau reţele de socializare, deoarece mai multe servicii ale sale nu au funcţionat pentru o perioadă de aproximativ o oră. Căderea a fost una globală, însă cel mai mult ca timp s-a resimţit în Europa.

Printre serviciile indisponibile au fost Gmail, Youtube, Google Drive, Google Docs, Google Slider, Google Play, Google Meet, Google Maps, Google Hangouts, Google Analytics şi chiar Google Classroom (mare parte din învăţământul global se organizează prin această aplicaţie). În principiu în intervalul 13:55 – 14:52 (asta la nivel oficial, în realitate serviciile au fost nefuncţionale încă de pe la 13:30) au picat cam toate serviciile importante, cu excepţia motorului de căutare.

Google a venit cu un mesaj către utilizatori după ce a rezolvat mare mare din probleme: „Problemele ar trebui rezolvate pentru marea majoritate a utilizatorilor afectați. Vom continua să depunem eforturi pentru restabilirea serviciilor pentru ceilalți utilizatori afectați, dar nu vor fi furnizate actualizări suplimentare pe tabloul de bord Google Workspace Status. Vă rugăm să fiți siguri că fiabilitatea sistemului este o prioritate majoră la Google și că facem îmbunătățiri continue pentru a îmbunătăți sistemele noastre.”

Nu ştim motivul acestei indisponibilităţi majore, însă cu siguranţă Google va reveni în zilele următoare cu un comunicat oficial.

Sursa: google.ro