Opinie

De când telefoanele mobile au camere foto atașate aș spune că se fac din ce în ce mai multe fotografii față de perioadele anterioare. Camerele foto compacte dispar ușor din peisaj și lasă loc smartphone-urile capabile să facă capturi foto și video de bună calitate. 

Pe de altă parte, majoritatea imaginilor aterizează pe Facebook, Instagram, Whatsapp și din ce în ce mai puțin în albumele dedicate. În acest context vine și întrebarea din titlu.

Am o imprimantă foto compactă a Canon, dar cred că a trecut mai bine de 1 an de zile când am pus-o la lucru pentru ultima dată. În aceeași ordine de idei, parcă nu se compară răsfoirea unui album digital cu unul clasic, mai ales când alături de tine sunt membri mai în vârstă ai familiei. Poți salva fotografiile pe HDD, în cloud, dar un pic de perisabilitate tot există, cu ghilimelele de rigoare. Pe de altă parte, nici fotografiile în format clasic nu sunt scutite de efecte lăsate de trecerea timpului.

Mi s-a întâmplat acum câțiva ani ca juniorul să dea jos un HDD extern de 500 GB și astfel să mă scape de câteva sute de GB cu imagini și clipuri. La momentul respectiv, cloud-ul era la început și aș fi dat o mică avere să le stochez în spațiul virtual.

Și când spuneți că ați făcut ultimul album de familiei cu imagini printate?

Categorii: foto-videoopinie

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.