Arhiva

Marea problema pe care o intampina Telekom Austria este complexitatea si greutatea pe care o apasa legiferarea, spune CEO Hannes Ametsreiter intr-un interviu MWC Show Daily.

Administratorul acestei companii spune ca doar operatorii din Europa sufera din cauza acestui nivel ridicat de reguli de telecomunicatii, din cauza neincrederii autoritatilor in posibilitatea fortelor pietei de control adecvat. “De ce sa nu legiferam pretul BMW-urilor? intreaba Ametsreiter, frustrat de guvernamant si implicarea Uniunii Europene in sectorul telecomunicatiilor, comparand-o cu alte industrii.

Cu toate acestea, managerul este neinfricat si crede ca propria companie poate creste prin actiunea de conducere a latimii de banda mobila. “As vrea sa vad fiecare laptop conectat la retea si sunt placut surprins sa observ cum se dezvolta tabletele ca o noua categorie ce are nevoie de conectivitate wireless. Sunt in jur de 50.000 de iPad in Austria.”

Intre timp, operatorul are in plan sa-si dezvolte reteaua LTE spre alte orase decat Viena. “Numarul de abonati, care este mic in prezent, va creste odata cu ieftinirea dispozitivelor LTE ce ar trebui sa fie disponibile pe la mijlocul anului. Deocamdata pretul acestor dispozitive este foarte ridicat.”

Insa Ametsreiter a clarificat faptul ca LTE nu va schimba sub nici o forma viziunea companiei asupra afacerilor sale. “Este vorba in totalitate despre administrarea castigurilor. Alimenteaza reteaua cu cat mai multi utilizatori posibili, chiar daca acestia au un profil de consum foarte diferit.

Comunicat de presa in cadrul MWC 2011