Telefoane Mobile

Un cititor gadget.ro ne-a trimis un mail în care ne-a povestit o întâmplare destul de tristă pe care a paţit-o în urmă cu câteva zile. Acesta a achiziţionat un iPhone 6s de pe cel.ro şi pentru că telefonul a ajuns pe mâna copilului, acesta a reuşit să îl blocheze în iCloud.

Cititorul a luat legătura cu Apple UK pentru a le povesti întâmplarea, iar la solicitarea acestora de a face dovada de achiziţie, nu mare i-a fost mirarea când a aflat că factura cel.ro nu este recunoscută deoarece acest retailer nu este un vânzător autorizat Apple. După o serie de discuţii cu Apple UK şi cel.ro, utilizatorul nostru a rămas cu un iPhone 6s de 64 GB complet inutilizabil.

Sfatul nostru este să vă achiziţionaţi produse Apple doar de la retaileri autorizaţi din ţara noastră (Vodafone, Orange, Telekom, eMAG, iSTYLE etc.) şi să aveţi mare grijă de datele voastre de iCloud.

iPhone-6s-1-960x640

Mai jos puteţi regăsi mailul în original:

De la: Mihai Irimia
Sa va povestesc o chestie. Pe scurt. Am cumparat un iphone 6s de la magzinul cel.ro. L-am luat pe firma ca tot romanu’. Dupa ceva vreme ajungand pe mana unui copil tel. a fost blocat introducand date de icloud pe care nu le mai stie. Am sunat la apple uk, le-am povestit despre problema mea, m-au pus sa le trimit copie dupa factura. Le-am trimis copie, acum vine partea interesanta. Factura nu e recunoscuta de apple deoarece cel.ro nu sunt vanzatori autorizati apple. Dupa un ping pong de mailuri si cu apple si cu cel.ro am ramas cu un iphone 6s de 64gb inutilizabil. Singura mea varianta este sa dau in judecata cel.ro ca nu informeaza clientul despre riscul de a cumpara produse apple dintr-un magazin neautorizat si anume ca nu beneficiezi de tot suportul apple. Pentru tot ce v-am scris pot pune la dispozitie factura de achizitie, mailuri, etc.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.