gAuto

La începutul anului aflam că juriul competiţiei „Maşina Anului în Europa” au decis ca pentru 2023 să acorde premiul modelului electric Jeep Avenger. Cei 57 de membrii ai juriului au acordat un punctaj total de 328 de puncte, locul doi, Volkswagen ID.4, fiind la mare distanţă cu doar 241 de puncte.

Promovat intens de către Jeep ca fiind „Maşina anului 2023 în Europa”, Jeep Avenger în varianta sa electrică „a rupt” vânzările în primul semestru – 936 unităţi în toată Europa.

Deşi în multe ţări Jeep Avenger poate fi achiziţionat doar în varianta electrică (România este unul dintre exemple), tot varianta pe benzină a mers mai bine. Disponibilă până de curând în doar trei ţări (Italia, Spania şi Polonia), versiunea pe benzină a fost vândută în 6278 unităţi.

Pentru a creşte vânzările, reprezentanţii companiei au decis să aducă modelul pe benzină şi în alte ţări, începând cu luna iunie acesta intrând în ofertele dealerilor din Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Adevărul este că diferenţa de preţ între varianta electrică şi cea pe benzină este importantă: de exemplu în Italia, ţară unde pot fi achiziţionate ambele variante, Jeep Avenger pe benzină are un preţ de plecare de 23.900 euro (online), în timp ce Jeep Avenger pe baterie are un preţ de plecare de 34.600 euro (online).

Sursa: italy24.press