Yamaha Motobot gAuto

Dacă ideea conform căreia industria auto încearcă de ceva timp să creeze mașina autonomă vi se pare deja plictisitoare, atunci cum sună motocicletele autonome?

De multe ori, atunci când sunt întrebați ce părere au de automobilele ce se vor putea deplasa în mod autonom, eliminând complet factorul uman, mulți șoferi se declară sceptici în această privință. Atunci ce să mai zicem despre motocicliști? Ei ce-o să spună când vor auzi că Yamaha a prezentat Motobot, un robot capabil să piloteze singur o motocicletă?

Yamaha Motobot

În cazul automobilelor să zicem că înțeleg ideea ca mașina să se poată deplasa în mod complet autonom. Sunt situații în care ai cu siguranță nevoie de așa ceva. Dar ce rost au motocicletele care să fie pilotate de un robot? Nu cumva îți cumperi motocicletă tocmai pentru a trăi niște senzații unice, pline de adrenalină sau pentru a experimenta o anume stare de libertate?

La această întrebare, Yamaha a răspuns că Motobot a fost creat spre a putea cerceta mai bine siguranța pe motocicletă. Oamenii reacționează diferit când sunt puși într-o situație limită, în funcție de impuls sau reflex. De aceea, pentru a crea o motocicletă mai sigură, Yamaha dorește ca pe viitor să folosească Motobot în această direcție. Comportamentul motocicletei la limită va putea fi studiat în condiții similare de fiecare dată.

Motociclete autonome Yamaha

Deocamdată vorbim de un prototip aflat în stadiu incipient al dezvoltării, dar constructorul japonez afirmă că nu peste mult timp va putea pune la dispoziție un Motobot care să poată pilota orice model de motocicletă. Astfel, și alți producători vor putea merge mai departe în încercarea lor de a oferi o motocicletă mai sigură.

Iată și un clip video pus la dispoziție de Yamaha. În cazul în care sunteți atenți, veți vedea că Motobot ne avertizează că pe viitor îl va depăși pe nimeni altul decât pe Valentino Rossi.

Sursa: Blog.Motorcycle.com

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.