Mulți dintre noi am ajuns să folosim mai puțin laptop-ul sau PC-ul, o parte dintre funcțiile îndeplinite de acestea fiind realizate cu succes și de un smartphone sau o tabletă. Chiar și așa, există mulți utilizatori (printre care și eu) cărora notebook-ul sau desktop-ul le sunt indispensabile, iar când se întâmplă acest lucru, este nevoie și de o sumă de periferice care să ne facă viața mai ușoară. Un maus este absolut necesar unui desktop PC și de mare ajutor unui laptop.

În cele ce urmează vă voi relata impresiile formate de Genius Traveler D6600, un maus cu câteva funcții interesante.

Specificații detaliate pentru Genius Traveler D6600:

– senzor optic cu rezoluție de 1200 dpi;
– frecvență wireless de 2.4 GHz;
– 4 butoane;
– baterie AA sau AAA cu o durată de viață de până la 10 luni;
– sisteme de operare suportate: Windows 8/7/XP/Vista, Mac OSX 10.4 sau ulterior, Android 4.0 sau ulterior;
– dimensiuni: 106.8 x 60.8 x 37.8 mm;
– greutate de 73 grame.

Design

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pachetul de retail primit pentru review este în fapt o cutie din plastic transparent, în care sunt așezate foarte stabil mausul Genius Traveler D6600, două receivere pe USB, un suport autoadeziv pentru maus, un cablu OTG, manual de utilizare și o baterie AA. Practic avem tot ce ne trebuie pentru a putea folosi dispozitivul direct din cutie.

Traveler D6600 dispune de patru butoane: cel pentru click stânga, click dreapta, butonul central cu scroll și cel pentru schimbarea PC-ului pe care îl controlează. În spatele acestuia din urmă sunt două forme ce clipesc în culoarea roșie atunci când mausul nu este în aria de acoperire a unui receiver.

Partea de sus a gadgetului este realizată dintr-un plastic de culoare gri metalic, pe margini este înconjurat de un cauciuc foarte aderent pentru degete, iar restul mausului este alcătuit dintr-un plastic negru mat.

Pe spatele dispozitivului Genius se găsește butonul on/off, un alt buton de tip slide prin care se desface locașul pentru baterie și un loc special ce are două funcții, despre care o să vorbesc în capitolul dedicat.

După cum sugerează și denumirea lui Traveler D6600, mausul Genius este destinat utilizatorilor ce sunt mereu pe drum. Se pretează pentru notebook sau tabletă, iar dimensiunile și greutatea sunt tocmai bune pentru așa ceva. Nu este nici minuscul, nici prea ușor pentru a-l utiliza optim.

Închei acest capitol prin a spune că materialele și construcția nu sunt cele mai bune, dar acest aspect depinde foarte tare de prețul la care va fi propus în România. Un cost de achiziție bun, ne va face să trecem peste aceste mici probleme de finisare.

Funcții

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mausul producătorului taivanez de periferice dispune de câteva funcții ce-l fac atrăgător pentru anumite categorii de utilizatori.

Cea mai importantă caracteristică a lui Traveler D6600 este aceea că poate controla, pe rând, două dispozitive. Fie că avem două laptop-uri, un PC și o tabletă, un notebook și un media-box (cazul meu în ultimul timp), mausul poate face trecerea de la unul la celălalt prin simpla apăsare a unui buton.

În pachet găsim două receivere, fiecare putând fi introdus în câte un device. Îl putem controla pe fiecare dintre ele prin apăsarea butonului cu două săgeți din mijlocul mausului, în spatele rotiței pentru scroll. Nu mai este nevoie să schimbi receiver-ul dintr-un PC în altul, ci doar să faci trecerea prin apăsarea unui buton. Destul de convenabil, zic eu.

La capitolul design v-am spus despre un loc de pe spatele mausului ce are două funcții. În acest locaș putem pune unul dintre receivere sau putem fixa mausul printr-o clemă. Aceasta este autoadezivă pe o parte și poate fi lipită pe aproape orice suprafață, urmând ca prin introducerea mausului în ea, acesta să rămână fixat acolo.

Încă o caracteristică deosebită a lui Genius Traveler D6600 este aceea că poate accepta ca sursă de energie două tipuri de baterii. Printr-un mecanism cu arc putem pune fie o baterie de tipul AA, fie una AAA. Acum depinde de ce are fiecare pe acasă.

Performanță

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La acest capitol nu sunt multe de spus. Pentru un maus optic cu conectivitate wireless se comportă așa cum ar trebui să o facă. Nu am întâmpinat nici un fel de probleme, totul decurge fluid și normal atâta timp cât suprafața pe care lucrăm este optimă. Adică, nu merge pe sticlă sau alte materiale foarte lucioase.

Preț

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din păcate nu am găsit Genius Traveler D6600 în oferta magazinelor din România. La comercianții internaționali prețul variază între 22 și peste 50 de dolari. La noi în țară l-aș vedea propus pentru circa 100 – 120 lei. Voi face update în articol atunci când îl găsesc listat la magazinele din România.

Concluzii

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru un preț adecvat, mausul Genius Traveler D6600 poate deveni o alegere înțeleaptă, mai ales pentru cei ce vor folosi funcțiile speciale de care dispune. Pe mine chiar m-a încântat posibilitatea de a-l utiliza foarte ușor pentru două dispozitive. Alături de alte inovații interesante de care v-am vorbit în review, Genius a reușit din nou să ofere un produs competent. Rămâne să vedem prețul la care va fi propus în țara noastră.

PRO

– funcții interesante – două dispozitive ce pot fi controlate alternativ printr-o simplă apăsare de buton, locaș interesant pentru fixarea mausului sau a unui receiver, posibilitatea instalării a două tipuri de baterii (AA sau AAA);
– greutate și mărime bune atât pentru transport, cât și pentru utilizare optimă;
– accesorii complete incluse în pachet.

CONTRA

– materialele și calitatea de construcție nu sunt la cele mai înalte standarde.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.