Software

Huawei și Leica Camera AG au extins parteneriatul încheiat în urmă cu peste șapte luni, primele telefoane Huawei cu lentile Leica fiind P9 și P9 Plus lansate acum cinci luni.

Cele două companii au realizat un centru de R&D în Europa – Max Berek Innovation Lab situat în Germania, în apropierea sediului Leica AG.

Care este scopul acestui centru de R&D?

  • dezvoltarea de sisteme optice și tehnologii bazate pe software spre a îmbunătăți calitatea imaginii pentru game variate de aplicații foto pentru dispozitive mobile;
  • dezvoltarea de soluții de tipul augmented reality și virtual reality.

Max Berek a trăit între 1886 și 1949 și a fost specialist în domeniul microscopiei, responsabil pentru designul optic a peste 20 de obiective pentru camera Leica pe 35mm inventată de către Oskar Barnack.

Declarații oficiale:

Odată cu fondarea Max Berek Innovation Lab, HUAWEI și Leica Camera AG extind parteneriatul lor strategic și pun bazele unei fundații pentru o colaborare strânsă în domeniul cercetării și dezvoltării de tehnologii inovatoare,” a subliniat Dr. Andreas Kaufmann.

În viitor, peste 90% din traficul de date va fi reprezentat de imagini și clipuri video,” a declarat Ren Zhengfei, fondatorul HUAWEI. “Max Berek Innovation Lab oferă capacitatea de a stabili un parteneriat și mai apropiat cu Leica, care să ducă la îmbunătățirea continuă a calității imaginilor și a conținutului video. Ca rezultat, vom livra cele mai avansate inovații de pe piața camerelor foto pentru smartphone-uri și vom aduce și mai multă valoare pentru consumatori.”, a completat acesta.

HUAWEI și Leica împărtășesc nu doar o capacitate enormă de a inova și anii de experiență în cercetare, dar și dedicarea de a oferi cele mai înalte standarde de calitate. Max Berek Innovation Lab ne oferă oportunitatea istorică de a ne uni resursele și expertiza extinsă pentru a dezvolta tehnologii spectaculoase,”, a confirmat Markus Limberger, Chief Operating Officer (COO) al Leica Camera AG și directorul centrului Max Berek Innovation Lab.

Categorii: software
Tag-uri: HuaweiLeica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.