gAuto

Vă uitaţi la Formula 1 ? Chiar dacă nu vă interesează, doar aşa de amorul artei, vă recomand să vă uitaţi duminică, începând cu ora 15:00, la ultima cursă a sezonului.

De ce ?

Este unul dintre cele mai echilibrate dueluri din istorie pentru titlul de campion la piloţi. Pentru doar a doua oară în istorie cei doi duelişti, Max Verstappen şi Lewis Hamilton, pleacă în ultima cursă la egalitate de puncte – 369.5 fiecare. Acest lucru s-a mai întâmplat doar 1974 atunci când Emerson Fittipaldi şi Clay Regazzoni plecau în ultima cursă cu câte 52 puncte fiecare (pe atunci erau mai puţine curse şi mai puţine puncte în joc, astfel că egalitatea de anul acesta este şi mai valoroasă).

Fiecare pilot are o motivaţie uriaşă, pentru Max Verstappen ar fi primul titlu de campion, în timp ce Lewis Hamilton ar bifa al 8-lea titlu şi ar ajunge singurul pilot din istoria F1 cu o asemenea performanţă (în prezent se află la egalitate cu Michael Schumacher, fiecare cu câte 7 titluri).

Lupta va fi una la baionetă, duelurile din ultimele curse fiind de cele mai multe ori la limita regulamentului. Strategiile de cursă pot face oricând diferenţa, la fel cum o mică greşeală poate spulbera visul oricăruia dintre piloţi.

Eu cred că va fi un spectacol adevărat, tocmai de aceea vă invit să vă uitaţi, chiar dacă nu sunteţi pasionaţi de acest sport.