Hardware

În urmă cu doar câteva zile a fost lansat smartphone-ul de buget Xiaomi Redmi 6A. Telefonul a surprins pe toată lumea în legătură cu procesorul utilizat: MediaTek Helio A22. Nimeni nu ştia mare lucru despre el şi chiar ne întrebam cât de potent este acesta. În urmă cu doar câteva ore MediaTek a ridicat misterul şi a oferit detaliile complete pentru acest nou procesor.

Aflăm astfel că MediaTek Helio A22 este un procesor quad-core construit pe un proces de fabricaţie de 12 nm, include core-uri ARM Cortex-A53 tactate la 2 GHz cu tehnologie MediaTek CorePilot, IMG PowerVR GE ca GPU şi oferă suport pentru foarte multe elemente interesante: display-uri cu rezoluţie de până la HD+, camere foto duale de până la 13 + 8 megapixeli, cameră foto de până la 21 megapixeli, înregistrare video de până la 1080p cu 30 fps şi până la 4 GB RAM LPDDR3 / 6 GB RAM LPDDR4.

Procesorul cunoaşte elemente şi funcţii AI (deblocare facială, albume foto smart etc) şi integrează conectivitate 4G LTE WorldMode (până la două sim-uri simultan 4G), VoLTE / ViLTE / WoWi-Fi, bluetooth 5.0, Wi-Fi ac, GPS, Glonass, Beidou, Galileo, FM.

MediaTek Helio A22 este un procesor de buget dedicat smartphone-urilor cu preţ de 100 – 150 dolari, iar raportat la Qualcomm este cam cu 30% mai performant decât Qualcomm Snapdragon 425.

Sursa: mediatek.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.