Hardware

Trecerea de la procesoare quad-core la octa-core s-a făcut destul de rapid, iar MediaTek nu bate pasul pe loc și pregătește un nou chipset cu 10 nuclee de procesare. 

Cele puțin acestea au fost afirmațiile unui analist chinez ce a participat la o întrunire restrânsă organizată de către producătorul chinez. Numele noului CPU ar fi MediaTek Helio X20 și se bazează pe 10 x ARM Cortex-A72. Un prim test făcut cu AnTuTu Benchmark a relevat un scor de 70.000 de puncte.

Helio X10 urmează a debuta mai rapid, folosește o arhitectură octa-core pe ARM Cortex-A72, procesor de manufacturare pe 20nm.

Nici nu vreau să mă gândesc câte nuclee vor avea smartphone-urilor lansate peste 2 – 3 ani de zile: 20-core, 30-core etc. În altă ordine de idei, MediaTek a fost prima companie ce a venit cu soluția octa-core pe telefoane și tablete, iar în faza inițială, Qualcomm a luat în râs o astfel de mișcare, iar acum și ei au mai multe procesoare octa-core în portofoliu.

Sursa: Gizmochina.com

Categorii: hardware
Tag-uri: MediaTek
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.