Hardware

Cota de piaţă a producătorului taiwanez de procesoare MediaTek a scăzut îngrijorător în ultimele luni, însă o mare parte din vină o are chiar MediaTek. Aceştia au pierdut mult timp cu lansarea modelului high-end Helio X30, cele entry-level şi chiar mid-range sunt încă gurmande când vine vorba de consumul de energie, iar acceleratoarele grafice sunt modeste şi de multe ori depăşite.

Cu toate acestea MediaTek încă speră la o ameliorare a situaţiei şi a demarat o acţiune de convingere a producătorilor chinezi de smartphone-uri să utilizeze procesoare Helio în dauna celor Snapdragon de la Qualcomm. Compania taiwaneză mizează în primul rând pe modelele Helio P şi Helio X, procesoare pentru device-uri mid-range, singurul segment de piaţă unde MediaTek mai are o şansă.

Chiar dacă la prima vedere există multe terminale cu soluţii MediaTek, acestea vin în majoritate de la producători B-list care caută soluţii ieftine şi nu aduc volume serioase. Printre principalii parteneri MediaTek regăsim companii precum Sony, Samsung, Meizu sau Xiaomi. Exceptând Meizu, toate celelalte au lansat din ce în ce mai puţine smartphone-uri cu procesoare MediaTek.

Sursa: gizchina.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.