Hardware

Exynos 5 Octa de la Samsung folosește tehnologia big.LITTLE și include două procesoare quad-core. Unul pe ARM Cortex-A7 la 1.2 GHz și altul pe ARM Cortex-A15 la 1.6 GHz. Primul funcționează la sarcini cu cerințe mai mici, iar cel pe ARM Cortex-A15 când este nevoie de procesare mai puternică. Nu este un octa-core în adevăratul înțeles al termenului.

Mediatek vrea să iasă în față cu Mediatek MT6592, un octa-core pe ARM Cortex-A7, tehnologie pe 28nm și cu frecvențe ce ajung între 1.7 și 2 GHz. Compania chineză susține că procesorul său este capabil a scoate peste 30.000 de puncte în AnTuTu Benchmark. Un rezultat similar a înregistrat și procesorul quad-core Qualcomm Snapdragon 800.

Contează mai puțin câte nuclee are procesorul și sunt alte elemente demne de a fi luate în seamă:  viteză în ce privește rularea aplicațiilor și în browsing, consum de energie, temperatură a telefonului  după minute bune de utilizare intensivă.

Sursa: Mediatek.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.