Tablete

MediaTek este una dintre companiile care a crescut mult în 2012 – 2013. Majoritatea telefoanelor dual-sim merg pe mâna unui procesor MediaTek, au luat și o porție sănătoasă din tabletele cu Android. Samsung a semnat un parteneriat cu ei și vor avea telefoane & tablete cu hardware de la compania chineză, din 2014.

MediaTek MT8121 este un procesor gândit pentru tabletele low-cost cu preț în jurul a 99 de dolari. Alături de CPU au dispus și conectivitatea Wi-Fi, bluetooth, GPS.  Sunt patru nuclee pe ARM Cortex-A7 și un accelerator grafic PowerVR din seria 5. Au mai fost și alte procesoare MediaTek quad-core pe ARM Cortex-A7, dar niciunul nu a coborât atât de mult ca preț.

Compania chineză a anunțat că a demarat producția pentru MT8121 și primele tablete cu acest CPU le vom găsi pe piață din prima parte a lui 2014.

Sursa: Liliputing.com

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.