Arhiva

Kim Dotcom – fondatorul controversatului Megaupload – promite să lanseze în cursul acestui an un nou serviciu de music sharing numit „Megabox”.

Dotcom se bazează pe un nou concept – Megakey – care va permite artiștilor să câștige bani chiar prin oferirea gratuită a propriilor creații. De asemenea artiștii vor avea posibilitatea să își vândă creațiile direct către consumatori, păstrând 90% din profit.

Fondatorul Megaupload afirmă că acest model de afacere este 100% legal și că a fost testat deja pe câteva milioane de utilizatori. Ar fi interesant de aflat care este sistemul și care sunt milioanele de utilizatori. Așa cum era de așteptat, Dotcom atacă dur întreaga industrie muzicală:

„Trebuie să înțelegeți că anumite case de discuri sunt conduse de dinozauri aroganți și învechiți, care fac afaceri de peste 1000 de ani. Tipii ăștia cred că un iPad este un tratament facial, că Internetul este diavolul și că telefoanele cu fir sunt încă la modă.

Neagă noile realități și oportunități. Ei nu înțeleg că zilele țepelor sunt numărate. Astăzi, mai mult ca oricând, artiștii sunt educați și înțeleg că marile case de discuri lucrează doar în interes propriu.”

Greșește oare Dotcom? Cu siguranță nu este cea mai „etică” sursă de informare, totuși oare îl putem contrazice în totalitate.

Sursa: ZDnet