Diverse

Meizu nu a lansat niciun smartphone la MWC Barcelona 2017, însă la fel ca Oppo a prezentat o nouă tehnologie ce va fi implementată pe viitorul său flagship. Dacă Oppo a dezvoltat o cameră foto duală cu zoom optic 5x, Meizu a lucrat la ceva la fel de folositor: Meizu Super mCharge, tehnologie de încărcare rapidă a bateriei cu rezultate excepţionale.

Cea de-a treia generaţie Meizu Super mCharge promite să încarce bateriile de smartphone-uri în doar câteva minute. Meizu a testat tehnologia pe o generaţie nouă de baterii produsă de ATL, iar la un acumulator de 3000 mAh s-au obţinut următoarele rezultate:

  • Încărcare de la 0 la 30% în 5 minute;
  • Încărcare de la 0 la 60% în 10 minute;
  • Încărcare de la 0 la 90% în 16 minute;
  • Încărcare de la 0 la 100% în 19 minute şi 12 secunde.

Noile baterii ATL au un ciclu de viaţă de cel puţin 800 încărcări şi promit pe lângă super viteza de încărcare şi o autonomie mai bună datorită noii compoziţii Li-Ion mult mai durabile. Producătorul chinez susţine că nu vor exista nici probleme de supraîncălzire deoarece Meizu Super mCharge are o eficienţă a conversiei de 98% (în teste temperatura nu a depăşit 38°C) , iar în cazul unei încălziri peste medie a telefonului viteza de încărcare se va reduce automat pentru o răcire rapidă a smartphone-ului.

Meizu Super mCharge este de cinci ori mai rapidă decât o încărcare normală şi de trei ori mai rapidă decât actualele tehnologii de încărcare rapidă. Abia aştept să văd cum se va încărca telefonul în maxim 20 de minute. Asta da inovaţie.

Sursa: gizchina.com