Accesorii inteligente

Vă mai aduceţi aminte de Meizu ? La un moment dat era numit rivalul direct al celor de la Xiaomi, doar că drumurile celor două companii au fost diametral opuse: în timp ce Xiaomi a ajuns al treilea producător global de smartphone-uri, Meizu a rămas un producător mic, limitat la piaţa chineză.

Chiar şi aşa, din când în când, Meizu mai încearcă câteva ceva, o experienţă nouă, precum acest smartwatch Meizu Watch. Au mai încercat ceva prin 2016 cu un ceas semi-inteligent, însă acela a fost un eşec total. Acum vorbim de un ceas cu multe plusuri, dar şi două mari minusuri: autononomia mediocră de până la 36 de ore şi sistemul de operare propriu denumit Flyme OS for Watch.

În rest avem de toate:

  • ecran AMOLED pătrat cu diagonală de 1.78 inci, rezoluţie de 448 x 368 pixeli, luminozitate de până la 500 nits şi protecţie cu sticlă Corning Gorilla Glass 2.5D;
  • procesor Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1 GB RAM şi 8 GB spaţiu de stocare;
  • Wi-Fi b/g/n, bluetooth 4.2 LE, NFC, GPS, GLONASS, BEIDOU;
  • suport eSIM LTE;
  • baterie de 420 mAh cu încărcare rapidă mCharge (de la 0 la 35% în 15 minute şi de la 0 la 100% în 45 de minute);
  • 69 gr. greutate şi dimensiuni: 46 x 38.4 x 12.97 mm.

Cadranul este construit din aliaj de aluminiu cu o bază ceramică, în timp ce cureaua este realizată dintr-un material cauciucat.

Meizu Watch vine cu Meizu Pay, poate fi folosit independent de smartphone pentru apeluri de voce şi vine cu caracteristici clasice pentru gama sa de preţ: senzor pentru citirea pulsului, senzor pentru măsurarea gradului de oxigenare al sângelui, diverse funcţii pentru activităţi sportive, monitorizarea somnului, peste 100 de watch face-uri etc.

Smartwatch-ul costă în China aproximativ 235 dolari şi este compatibil cu telefoane cu Android, iOS şi HarmonyOS.

Sursa: gsmarena.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.