module DDR4 de la HyperX Hardware

Au apărut primele detalii pentru memoriile RAM de tip DDR5. JEDEC a venit cu informații în acest sens, JEDEC este acronimul Joint Electron Device Engineering Council. 

DDR5 ar fi de două ori mai dens față de DDR4, iar lățimea de bandă de două ori mai mare. Avem performanțe mai bune, dar se promite și eficiență energetică crescută.

Totuși, momentul în care vom vedea PC-uri, laptopuri, tablete și telefoane mobile se lasă așteptat. JEDEC a precizat că standardul DDR5 urmează a fi definitivat în 2018. DRR4 a primit standardizarea în 2012, iar primele memorii DDR4 au debutat în 2015.

Și în cazul DDR5 mai este de așteptat, cel mai probabil prin 2019 – 2020 le vom vedea pe rafturile magazinelor. Până atunci, DDR4 își face treaba cu prisosință – cred că majoritatea suntem blocați în continuare pe mai vechiul DDR3.

Sursa: Liliputing.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.