Merită să te portezi la Telekom la abonamentul Nelimitat 5 ce costă doar 2.5 euro / lună (12.5 lei / lună) ţinând cont de limitarea lăţimii de bandă din streaming video?

/
/
7 sept.
/

Telekom a reactivat oferta lor la portare cu reducere de 50% la toate abonamentele pe toată perioada contractuală, astfel că în cele 24 de luni preţurile plătite variază între 2.5 euro / lună (12.5 lei / lună) şi 9.5 euro lună (47.5 lei / lună). Toate detaliile le găsiţi la ei pe site.

În articolul de faţă vreau să facem o scurtă analiză a celui mai ieftin abonament, Nelimitat 5. Dacă alegeţi să vă portaţi alegând acest abonament, pentru doar 2.5 euro / lună primiţi nelimitat minute şi SMS-uri naţionale, nelimitat internet pe mobil, 5.42 GB în roaming SEE şi 50 de minute internaţionale în SEE şi Zona 1.

În teorie abonamentul se prezintă foarte bine şi este unul dintre cele mai avantajoase de pe piaţă la ora actuală. Şi totuşi există o notă de subsol despre care nu foarte mulţi ştiu (voi, cei care ne citiţi şi sunteţi pasionaţi de tehnologie, cunoaşteţi aceste informaţii deja) şi anume cea legată de limitarea lăţimii de bandă în video streaming.

Conform informării oficiale, traficul de date nelimitat oferă acces la o lăţime de bandă de 1.5 Mbps care asigură o rezoluţie de maxim 480p / calitate DVD pentru conţinutul de video streaming. Într-o traducere simplă, redarea de conţinut video în online (YouTube spre exemplu) se va realiza la o rezoluţie mică. Spun mică deoarece am primit informaţii din partea voastră cum că sunt clipuri care merg bine şi la rezoluţie HD, iar în cazuri excepţionale, merg chiar şi unele FullHD.

Practic aceasta este marea limitare oferită de Telekom, una aplicabilă la toate abonamentele, nu doar la acest de 2.5 euro / lună.

Deci, merită să te portezi la Telekom ţinând cont de cele spuse mai sus?

Răspunsul meu este, depinde. Depinde de stilul tău de a folosit telefonul, depinde de ce faci cu resursele oferite de abonament:

  • dacă nu stai foarte mult pe video online, nu faci hotspot prea des către alte device-uri gen laptopuri sau tablete, s-ar putea ca acest abonament să fie perfect pentru tine. Adică dacă eşti genul mai mult ştiri, reţele de socializare etc.;
  • dacă în schimb stai mult pe YouTube, Netflix şi restul, atunci limitarea îţi va afecta calitatea clipurilor video şi s-ar putea să nu îţi placă acest lucru.

Preţul este excelent fără doar şi poate, însă eşti dispus să sacrifici calitatea din streaming video pentru câţiva lei? Doar tu cunoşti acest răspuns în funcţie de ce aşteptări ai.

Cosmin Mușat
Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează Samsung Galaxy S25 Ultra și Acer Nitro 5 AN517-52.

În România a apărut aşa numita clauză „anti voyo.ro”, cea care obligă Pro TV şi nu numai să transmită meciurile de fotbal şi la televizor

Retelistica
/
/
18 iun.
Piaţa de televiziune rămâne în continuare destul de profitabilă, iar Pro TV este liderul acesteia. Cu o cifră de afaceri de aproape 230 de milioane de euro şi un profit de peste 59 milioane de euro, Pro TV a fost în 2024 cea mai puternică companie din acest sector de activitate.

Cum tehnologia 5G și Orange ajută comunitatea din Delta Dunării prin incluziune digitală, telemedicină și condiții pentru turism lent

Retelistica
/
/
13 iun.
Viața curge diferit în Delta Dunării. Este un ritm ce ține cont strict de Dunăre și canalele sale. Distanța de peste 40 km de la Tulcea spre Mila 23, în inima Deltei, se face cu barca în jur de 1 oră și 15 minute. 

AMC Networks şi Focus Sat îşi prelungesc parteneriatul în România, însă fără un canal tv de filme foarte important

Retelistica
/
/
13 iun.
O veste importantă vine în această săptămână din piaţa de televiziune. AMC Networks şi Focus Sat şi-au prelungit parteneriatul în România, unul care implică următoarele posturi de televiziune: