Pentru prima data, in blogul asta, vorbesc despre ceea ce fac. Multa lume se vaita – ca deh este rau ca profesor ca este remuneratia mica. In general persoanele ce au o anumita vechime se incadreaza ca venituri dincolo de salariu mediu pe economie- adica dincolo de 1500 – 1600 lei. Greul, sa zicem, ar fi pe incepatori. Eu nu sunt de acord cu ei. Daca iti alegi profesia asta ar trebui sa o faci si cu sufletul si din pasiune. Suna incredibil – pasiune in secolul XXI- dar, asa cred eu, ca ar trebui. Multe persoane din sistem sunt nemotivate dar nici daca vor castiga 1000 de euro / luna nu s-ar schimba ceva.
                De multe ori se invoca faptul ca debutantii sunt de o calitate foarte slaba – ca nu exista competitie in sisitem. Dar chestia asta nu este valabila mereu – eu ca sa ocup functia aia am concurat cu 120 de persoane iar la concurs erau scoase doar 3 locuri de profesor-titular, cu locul al doilea abia am luat postul din Lunguletu. Nu spun asta ca sa ma laud ci doar sa ilustrez o stare de fapt. Daca vreti sa ma verificati dati click aici.
              Sunt, intradevar, si multe personaje ciudate – dar sunt si din categoria noua si din cea veche. Oricum, am observat, ca multi profesori sunt interesati doar de condica si caietul elevului(dictare). Asta se verifica de catre un inspector, in cel mai rau caz. Nimeni nu vorbeste cu elevul sa vada nivelul acestuia. Caietul poate arata foarte frumos dar exista, o probabilitate, foarte mare ca efectul acelor informatii transcrise sa fie foarte redus.
               Se spune de multe, in orice, cancelarie: Generatia asta, asa redusa (mintal). Sincer, nu cred asta. Eu cred ca exista o problema in relatia profesor – elev datorata faptului ca mesajul profesorilor nu este adaptat la cerintele elevilor de astazi. Ne place sau nu trebuie sa acceptam ca elevul din prezent nu mai este receptibil la metodele din trecut, este mult mai adaptat tehnologic si asteapta de la profesor sa fie capabil in materia ce o preda. 
              Ar fi multe de spus pe tema asta dar am timp suficient. O sa mai revin cu articole despre asta – doar sunt si eu in sistem. 
           

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.