Hardware

Peste doar câteva zile Apple va lansa primul său headset pentru realitate virtuală, Apple Reality Pro, iar ca să fure cumva startul, cei de la Meta (Facebook) au prezentat noua generaţie Meta Quest 3, un headset care combină AR-ul cu VR-ul.

Prezentat este mult spus pentru că Meta Quest 3 nu este încă gata, acesta urmând a fi disponibil spre vânzare abia din toamna acestui an. În acest context nici informaţiile oferite nu au fost prea generoase, compania americană susţinând doar că Meta Quest 3 va avea un profil optic cu 40% mai mic decât cel existent pe actuala generaţie, Meta Quest 2, va primi noi senzori, îmbunătăţiri de performanţă prin integrarea procesorului Snapdragon XR2+, display-ul va avea o rezoluţie mai mare, iar controllerele vor fi Touch Plus cu design nou.

Meta Quest 3 va primi suport pentru întreg catalogul de jocuri şi aplicaţii disponibile în prezent pentru Meta Quest 2, vorbim de peste 500 de titluri.

Mai multe detalii nu cunoaştem, însă avem un preţ – 499.99 dolari. Se pare că de luna aceasta vor exista şi reduceri de preţ pentru Meta Quest 2, deci totul pentru a mai ştirbi puţin din lansarea Apple Reality Pro. Doar că Meta nu ştie că Apple joacă singură în propria-i ligă.

Via: gsmarena.com