Software

Meta (Facebook) a avut o lansare de vis pentru Threads, noua sa reţea de socializare în stilul Twitter. Gigantul american a ales perfect momentul, unul în care foarte mulţi utilizatori de Twitter erau nemulţumiţi de modul în care evoluează platforma, astfel că după doar cinci zile de la lansare, Threads avea deja peste 100 de milioane de utilizatori (dacă nu mă înşel, această cifră reprezintă un record în rândul reţelelor sociale).

Din păcate europenii (nu toţi, doar cei din Uniunea Europeană) nu pot accesa încă Threads la nivel oficial, asta deoarece Meta şi Uniunea Europeană nu par a fi încă compatibile când vine vorba de reglementările legate de privacy (Meta foloseşte la comun datele utilizatorilor, în timp ce legislaţia comunitară interzice acest lucru).

Cu toate acestea, cei care au dorit să îşi facă un cont pe Threads zilele acestea au găsit alternative: instalarea manuală de apk-uri, schimbarea setărilor regionale pe iOS sau VPN-uri. Din păcate Meta a anunţat că de curând a implementat noi măsuri care vor bloca accesul europenilor care au folosit alte mijloace de accesare pentru Threads, unele care vor viza inclusiv accesarea prin VPN.

Threads nu este disponibil oficial în Uniunea Europeană şi aşa trebuie să rămână (pentru moment), par a ne transmite reprezentanţii Meta.

Via: twitter.com