Accesorii inteligente

În loc să promovăm excesiv anumite cauze gen drepturile LGBT (sunt şi ele importante, de acord, dar nu urgente), mai bine am încerca să vedem cum marile corporaţii ne zombifică copiii de la vârste fragede şi mai rău, le distruge sănătatea sistematic.

Cu toate avertismentele de rigoare legate de afectarea coloanei, distrugerea vederii sau apariţia unei discrepanţe importante în diferenţierea dintre lumea reală şi cea virtuală, Meta (Facebook) va permite copiilor de 10 ani să-i folosească ochelarii VR.

De acord că există în continuare controlul parental, dar lumea modernă este periculoasă inclusiv pentru deciziile acestora.

Personal mi se pare deja un mesaj de disperare din partea Meta, unul care ne anunţă pe faţă că sunt capabili de orice pentru a-şi spori profiturile, unele în cădere liberă de ceva timp. Metaversul în care s-au investit miliarde de dolari nu funcţionează deloc cum şi-ar dori Mark Zuckerberg, iar soluţiile extreme în promovarea acestuia încep să îşi facă simţită prezenţa.

Iar la final ca o mică paranteză, întrebaţi orice medic oftalmolog care este situaţia actuală când vine vorba de vederea copiilor comparativ cu 10 ani în urmă şi veţi rămâne puţin blocaţi. Am vorbit cu mulţi astfel de doctori (jobul îmi permite) şi nu am găsit niciunul relaxat vis-a-vis de subiect.

Sursa: techcrunch.com

Categorii: facebook
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.