Diverse

Când te joci cu ambiţii în care investeşti miliarde de dolari şi nu primeşti mai nimic în schimb, cam asta se întâmplă, restructurări. Şi nu suferă Mark Zuckerberg, el a asigurat bunăstarea următoarelor cinci generaţii din familia sa, ci tot oamenii de execuţie.

Meta (Facebook) a anunţat oficial că va demite 13% din totalul angajaţilor săi, vorbim de aproximativ 11.000 de oameni. Mark Zuckerberg a transmis un mesaj tuturor angajaţilor, unul prin intermediul căruia îşi recunoaşte vina, aceea de a investi în mod eronat în anumite proiecte (metaversul este cea mai mare gaură de bani din istoria Meta), cât şi de a considera că evoluţia online-ul din pandemie va continua în acelaşi ritm pozitiv (după eliminarea restricţiilor, oamenii au revenit în majoritatea lor la viaţa obişnuită).

Veniturile Meta au fost puternic afectate şi de problemele macroeconomice globale, concurenţa din ce în ce mai puternică în anumite domenii, cât şi de scăderea pieţe de publicitate.

Suplimentar disponibilizărilor istorice, compania americană va demara un proces intern de reducere a costurilor (tăieri de bonusuri, îngheţarea salariilor, reorganizarea spaţiilor de birouri etc.).

Meta a atins în 2022 un maxim de aproximativ 87.000 de angajaţi, în condiţiile în care în 2020 avea doar 58.000 de angajaţi.

Sursa: fb.com