Hardware

Compania Microdia a lansat primul microSD de 512 GB din lume. Acesta se va numi Microdia Xtra Elite şi va fi disponibil spre comercializare începând cu luna iulie a acestui an. Noul card surclasează unul de 200GB lansat în luna martie a acestui an de către SandDisk.

Microdia Xtra Elite suportă standardul UHS şi promite rate de transfer de până la 300 MB/s. Deorece cardul utilizează noul standard Secure Digital 4.0, iar acesta nu este disponibil pe foarte multe device-uri actuale, rata de transfer se înjumătăţeşte până la 150 MB/s când este utilizat pe un terminal cu tehnologie din vechea generaţie.

După cum probabil v-aţi imaginat preţul acestui card este destul de piperat. Producătorul estimează că vor comercializa acest produs la un preţ de aproximativ 1000 de dolari, dar nu trebuie să uităm că Microdia Xtra Elite este un deschizător de drumuri şi că în 2-3 ani va deveni mult mai accesibil.

Sursa: Cnet.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.