Hardware

2020 va fi un an al schimbării în lumea gamingului pe console, atât Sony, cât şi Microsoft urmând a aduce noutăţi: PlayStation 5, respectiv Xbox Series X.

Cea din urmă a fost anunţată oficial de către compania americană la sfârşitul acestei săptămâni şi chiar dacă nu au fost prezentate toate detaliile, ştim că Xbox Series X va veni ca un upgrade major pentru Xbox One X, cu până la de 4 ori mai multă putere de procesare, respectiv putere grafică. Procesorul utilizat este o versiune custom special creată de AMD, despre care Microsoft susţine că nu ar avea rival pe piaţă.

Xbox Series X va oferi suport standard la rezoluţii 4K cu 60 fps, însă va fi capabilă să redea şi rezoluţii 4K la 120 fps sau chiar 8K. Consola va avea un consum de energie decent şi va fi foarte silenţioasă. Xbox Series X va fi compatibilă cu jocurile de pe generaţiile anterioare, iar printre exclusivităţile consolei se va regăsi şi jocul Senua’s Saga: Hellblade II.

Noua consolă Microsoft va aduce şi un controller nou: Xbox Wireless Controller. Nu este cu mult diferit de actualul controller prezent pe Xbox One, acesta urmând a avea integrat în plus un buton Share şi un pad direcţional mai bun. Xbox Wireless Controller va fi compatibil şi cu consolele Xbox One.

Cât despre design, acesta este unul ciudăţel (observ că se poartă acest lucru în ultima perioadă), iar internauţii nu au scăpat momentul să facă puţină băşcălie:

Xbox Series X va fi disponibilă comercial spre sfârşitului anului 2020, probabil înaintea sărbătorilor de iarnă.

Sursa: fonearena.com

Categorii: console

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.