Software

Teoretic, Microsoft are un sistem de operare în portofoliu – Windows 10 și încearcă în fiecare an să-l îmbunătățească prin adiția de funcții noi etc. Practic, de multe ori reușește să strice câte ceva, de parcă echipele ce se ocupă de dezvoltare nu comunică una cu alta.

Cea mai nouă problemă este legată de patch-ul trimis pe 15 octombrie pentru Windows 10 1809. Organizațiile ce se bazează pe Windows Defender Advanced Threat Protection sunt avizate să nu instaleze update-ul KB4520062.

Acest update ajunge să blocheze funcționarea Microsoft Defender ATP și datele nu mai sunt trimise. Este o problemă serioasă pentru companiile ce se bazează pe securitatea oferită de Defender ATP în software-ul Windows 10 Enterprise.

Ce ne spune Microsoft:

The Microsoft Defender Advanced Threat Protection (ATP) service might stop running and might fail to send reporting data. You might also receive a 0xc0000409 error in Event Viewer on MsSense.exe,”

Este așteptat un update important în noiembrie. Acolo s-ar putea să apară soluțiile pentru diverse probleme semnalate pentru Windows 10 în ultima perioadă. Un patch cu adevărat serios va fi lansat în martie 2020.

Sunt curios câtă vreme va trage Microsoft de Windows 10. Ei au spus că altă variantă nu va sosi și că-l vor îmbunătăți permanent. Totuși, la un moment dat cred că vor lansa un software complet nou.

Sursa: ZDnet.com

Categorii: windows

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.