Telefoane Mobile

De mult timp se vorbea de o achiziție a Microsoft pentru Nokia și uite că în cele din urmă s-a întâmplat. Apple a deschis calea într-un fel și pentru partea de hardware pe lângă software, Google a decis să mizeze pe Motorola, iar Microsoft a avut un parteneriat de doi și jumătate cu Nokia.

Nokia Devices & Services va trece în portofoliul companiei americane. Presupun că vor păstra brandul. Vor încerca să-l dezvolte printr-o gamă completă de telefoane și tablete cu Windows Phone 8 / Windows RT / Windows 8. La nevoie ar putea să intre și pe piața notebook-urilor.

Este știrea zilei și voi reveni cu mai multe articole pe această temă. Tranzacția se va finaliza în prima parte a lui 2014 după ce va primi acordurile acționarilor, diverse alte reglementări în domeniu. Nu a fost furnizată și valoarea pe care Microsoft o va plăti pe Nokia. Presupun că sunt câteva miliarde dolari. Nu cumva să fie o afacere făcută de mai mult timp și acum să o prezinte public.

Stephen Elop, CEO-ul Nokia, a venit din ograda Microsoft și presupun că acolo va reveni într-o funcție de conducere. Vom vedea mai multe detalii în zilele următoare.

Update: Suma se ridică la 7.2 miliarde dolari. Aici intră divizia de telefoane mobile, patente, serviciul de hărți, peste 30.000 de angajați vor fi transferați către Microsoft. Nokia s-a vândut mai ieftin decât Motorola. 

Sursa: Conversations.nokia.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.