Telefoane Mobile

De mult timp se vorbea de o achiziție a Microsoft pentru Nokia și uite că în cele din urmă s-a întâmplat. Apple a deschis calea într-un fel și pentru partea de hardware pe lângă software, Google a decis să mizeze pe Motorola, iar Microsoft a avut un parteneriat de doi și jumătate cu Nokia.

Nokia Devices & Services va trece în portofoliul companiei americane. Presupun că vor păstra brandul. Vor încerca să-l dezvolte printr-o gamă completă de telefoane și tablete cu Windows Phone 8 / Windows RT / Windows 8. La nevoie ar putea să intre și pe piața notebook-urilor.

Este știrea zilei și voi reveni cu mai multe articole pe această temă. Tranzacția se va finaliza în prima parte a lui 2014 după ce va primi acordurile acționarilor, diverse alte reglementări în domeniu. Nu a fost furnizată și valoarea pe care Microsoft o va plăti pe Nokia. Presupun că sunt câteva miliarde dolari. Nu cumva să fie o afacere făcută de mai mult timp și acum să o prezinte public.

Stephen Elop, CEO-ul Nokia, a venit din ograda Microsoft și presupun că acolo va reveni într-o funcție de conducere. Vom vedea mai multe detalii în zilele următoare.

Update: Suma se ridică la 7.2 miliarde dolari. Aici intră divizia de telefoane mobile, patente, serviciul de hărți, peste 30.000 de angajați vor fi transferați către Microsoft. Nokia s-a vândut mai ieftin decât Motorola. 

Sursa: Conversations.nokia.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.