Software

Microsoft a lansat încă o versiune a longevivului browser web, Internet Explorer, în cadrul Southwest Conferences and Festival (SXSW) ce a avut loc în Austin Texas. În ciuda competiției acerbe din partea Google Chrome și Mozilla Firefox, IE9 revine în forță, conform primelor impresii.

Pe 14 martie, gigantul producător de software a anunțat noul său browser web pe site-ul Beauty of the Web, după câteva luni de teste și o variantă beta.

IE9 a început cu dreptul încă din faza de variantă în testare, de vreme ce această versiune a fost descărcată de 2 milioane de utilizatori în primele 2 zile. Interesant este că browserul a reușit să mențină interesul în tot acest timp și nu au fost raportate schimbări majore intre această variantă de teste și cea finală. Se pare că designul minimalistic și imbunătățirea vitezei au impresionat pozitiv.

O caracteristică importantă a browser-ului, este capacitatea acestuia de a transforma orice site într-o aplicație Windows. Utilizatorii trebuie doar să folosească modul drag-and-drop spre Taskbar pentru ca site-ul să se transforme în aplicație. Totuși Internet Explorer are parte de câteva fantome ce îl urmăresc. Securitatea este un punct la care Microsoft trebuie să mai lucreze, de vreme ce predecesorul său, IE8, nu a supraviețuit atacurilor de vulnerabilitate din cadrul conferinței pe teme de securitate Pwn2Own. Microsoft, de asemenea, sfătuiește utilizatorii să scape cât mai repede de versiunea 6 a acestui software, tot din cauza multiplelor ingrijorări in ceea ce privește securitatea.

Cu toate că aceste imperfecțiuni și-au făcut apariția, browser-ul și-a creat o impresie pozitivă la lansare. IE9 nu și-a câștigat reputația de a depăși rivalii, însă a câștigat câteva laude către Microsoft pentru furnizarea unui browser capabil să rămână pe piață o perioadă indelungată.