Software

Toate PC-urile cu Windows 7 și Windows 8.1 vor primi Windows 10 în mod gratuit, cel puțin în primul an de la debutul comercial. 

Am pus terenul între ghilimele pentru că sub acest nume se ascund PC-urile cu Windows 7 și Windows 8.1, market share-ul pe care compania americană mizează în răspândirea și adoptarea Windows 10.

O actualizare  oferită prin Windows Update cu indicativul KB3035583 permite viitoarea instalare a Windows 10 ca update direct, o metodă simplă și aflată la îndemână oricărui utilizator. Va fi o trecere precum cea de la Windows 8 la Windows 8.1, doar că schimbările la nivel de interfață grafică sunt mult mai ample, mai ales pentru cei care fac pasul spre Windows 10 de pe Windows 7.

În fișierele actualizării mai sus amintite s-a descoperit și o notificare pe care utilizatorul urmează a o primi din momentul în care Windows 10 este disponibil spre download.

Pot să spun că-mi place noua strategie Microsoft și aștept să văd dacă Windows 10 va fi adus gratuit și pentru PC-urile fără licență / software piratat, așa cum un oficial a afirmat în China. Ar arăta că Microsoft trece la un alt model de business și începe a marja mai mult pe magazinul de aplicații și mai puțin pe prețul licenței software.

Sursa: SlashGear.com

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.