Tablete

Marea surpiză pe care Microsoft a fost intuită de către multe bloguri de tehnologie. Uite că au lansat două tablete sub brand propriu. Ambele cu denumirea de Microsoft Surface, una pe Tegra 3 gândită pentru Windows RT – Windows 8 pentru procesoare ARM și a doua tabletă cu procesoare din seria Ivy Bridge concepute pentru ultrabook-urile din noua generație, vă dați seama câtă putere de procesare pe o tabletă.

Ambele tablete au un display de 10.6 inch. Microsoft Surface pentru Windows RT are carcasă din magneziu, grosime de 9.3 mm și greutate de 676 gr, vine cu 32 sau 64 GB spațiu de stocare. Conectivitatea este maximă: Wi-Fi, microSD, USB 2.0, micro HD video, 2×2 MIMO antene. Prețul nu a fost oferit oficial și s-a spus că va ajunge pe piață odată cu lansarea lui Windows 8 și a altor produse asemănătoare, prețul tabletei Microsoft fiind similar.

Microsoft Surface pentru Windows 8 Pro se apropie ca și date tehnice de un computer aducând multă putere de procesare. Are o grosime de 13.5 mm, greutate de 903 gr. Spațiul de stocare se ridică la 64 sau 128 GB. Conectivitate este asigurată de Wi-Fi, microSD, USB 3.0, mini DisplayPort, 2×2 MIMO antene. Va ajunge pe piață la trei luni distanță de versiunea Surface pentru Windows RT. Și această tabletă are carcasă din magneziu. Rezoluția ecranului de 10.6 inch va fi 1080p sau 1920×1080 pixeli.

Ambele beneficiază de Touch Cover. Inițial se asemănă cu o protecție a tabletei, dar relevă și o tastatură  qwerty cu touchpad.

Ca să vă faceți o idee aveți și un video:

Sursa: Microsoft.com