Mini-Boxe portabile Genius SP-i250G – review

23/07/2012

Acest articol este în draft de ceva timp. Le-am avut primite de peste două luni. Le-am și utilizat la un moment dat destul de intensiv și s-au dovedit cu adevărat utile la serviciu când boxele unui Sony VAIO SE se dovedeau neputincioase într-o clasă de peste 24 de elevi și era nevoie de sunetul dintr-o prezentare power point.

Boxele de care vă scriu acum se pot dovedi utile atunci când ai nevoie de un sound puternic de la un telefon / tabletă / laptop. Au și acumulator încorporat și astfel te ajută la nevoie. Direct de pe pachetul lor ești înștiințat că sunt concepute pentru iPad, iPhone, mp3 player sau notebook.

Fac parte dintr-o serie de gaming a celor de la Genius botezată GX. Am avut multe gadgets de la Genius: prima mea tastatură și primul mouse wireless erau de la ei, aveau și cele mai rezistente gamepad-uri din piață, tastatura de pe care scriu acum – i220 este fabricată tot de către ei, iar căștile pe care le folosesc zi de zi sunt Genius HS-G500V. Deja am descoperit o altă tastatură de a lor pe care o voi achiziționa în curând – i815.

În pachet dați de 2 x boxe Genius, cablu microUSB – USB 2.0 + jack de 3.5 mm. Acesta joacă un rol crucial deoarece prin intermediul său se încarcă bateria de 450 mAh din fiecare boxă + prin el sosește și sunetul în cele două boxe. Se spune că ar avea conectorul USB 2.0 suflat cu aur.

Boxele sunt micuțe, dar oferă un sunet puternic și plăcut, aduc și ceva bass. Date la maxim s-ar putea să se miște puțin pe masă, se transmit vibrații. Sunt rotunde, iar logo-ul GX este înscripționat. Culorile predominante sunt negru și argintiu. Membrana care vibrează se află la vedere. Aș fi preferat să o văd protejată în vreun mod, plus că acolo se acumulează praful destul de repede.

În jurul celor două boxe se află un fel de inel care atunci când este rotit le pornește sau oprește, se reglează și volumul. Au pus și niște LED-uri care se aprind în diferite culori: albastru, roșu, verde, galben, mov, etc.

Puterea oferită de cele două boxe: 3 W x speaker – 6 W pentru amândouă. Suficient ca să se facă auzite într-o sală de clasă și asta chiar în condițiile dacă cei prezenți vorbesc între ei. Nivelul de zgomot ajunge până la 85db.

Acestea au și o baterie încorporată de 450 mAh / speaker. Ambele se încarcă în aproximativ 3 oraș și oferă o oarecare autonomie. Din păcate nu am testat să văd câte minute rezistă după ce s-au încărcat.

Prețul lor în magazinele online românești variază în jurul a 150 de lei. Best buy la acest nivel, ca mai toate produsele Genius. Apropo, este și un scorpion inscripționat pe aceste boxe. Mi se par perfecte pentru cei care vor să-și odihnească speakerele de pe laptop și să aibă un sunet de calitate de la niște boxe micuțe. Apoi să le ia în rucsac într-o excursie. Le conectează la un player mp3, telefon sau tabletă și se poate da un party ad-hoc, mai degrabă o audiție muzicală de calitate.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.