Software

Ministerul Finanţelor a anunţat că a încheiat un parteneriat cu UiPath (primul unicorn românesc) pentru operaţionalizarea Centrului de Excelenţă RPA (Robotic Process Automation).

Colaborarea se doreşte a fi una pe termen lung şi are rolul de a digitaliza administraţia fiscală din ţara noastră. Pentru început vor fi identificate procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice din cadrul Ministerului Finanţelor, urmând ca acestea să fie înlocuite cu soluţii de automatizare.

”În baza acordului, reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cei ai UiPath vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului de Finanţe şi vor dezvolta roboţi software de automatizare a acestor procese. Implementarea soluţiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de aşteptare în cazul solicitărilor de informaţii fiscale venite din partea contribuabililor, precum şi la creşterea gradului de securitate a informaţiilor procesate.”, se precizează în comunicatul de presă.

Procesul de digitalizare va fi unul complex, acesta fiind orientat către tehnologii inovatoare precum Blockchain, soluţii Cloud, BigData / Analytics şi Robotic Process Automation.

Categorii: software
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.