Software

MIUI este custom ROM-ul pe care Xiaomi îl aduce pe smartphone-urile sale. Avem o veste bună pentru cei ce folosesc unul dintre următoarele telefoane: Xiaomi Mi3, Xiaomi Mi4 și Xiaomi Mi Note și doresc a instala custom ROM-ul MIUI dezvoltat pe Android 6.0 Marshmallow. 

Echipa din spatele MIUI a început a oferi posibilitatea de a instala un custom ROM destinat piețelor din afara Chinei, un ROM ce oferă suport nativ pentru serviciile Google Play (magazin de aplicații, Google Maps etc).

Toate detaliile le găsiți la sursă (modalitate de instalare și toate cele).

Xiaomi Mi3 a fost anunțat în 2013 și uite că au reușit să aducă 6.0 Marshmallow pe canal oficial. Alte companii ce produc telefoane Android au renunțat să mai ofere suport software pe smartphone-urile de top lansate în urmă cu 1 – 2 – 3 ani de zile.

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.